Almanya Hanau Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nevşehirli İş Adamı Salih Taşdirek , Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasının organizasyonunda girişimcilere Deneyim ve paylaşım semineri düzenledi.

NTSO Genç Girişimciler Kurulu tarafından başlatılan 'Deneyim Paylaşım Seminerleri Projesi' kapsamında girişimcilere seminer verildi.

NTSO Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere, Genç Girişimciler Kurulu üyeleri ile Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri katıldı. 
Seminer sonrası NTSO Genel Sekreteri Hakkı Aydoğan tarafından Nevşehirli İş Adamı ve
 Almanya Hanau Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Salih Taşdirek'e günün anlam ve önemine binayen çini tabak hediye edildi.

Acı gurbetten başarı hikayeleri çıktı ....

İşte Başarılarla dolu bir ibretlik yaşam öyküsünün kahramanı Salih TAŞDİREK...

14 yıl işçisi olduğu Alman şirketini satın aldı

SALİH Taşdirek’in hikayesi 1980’de Frankfurt Havaalanında çalışan babasının yanına gidişiyle başladı. Nevşehir Endüstri Meslek Lisesi Motor Bölümü mezunu olan Taşdirek, Erbacher Kolb GMBH adlı emniyet kilitleri, güvenli giriş sistemleri üreten şirkette 14 yıl çalıştı ve 2004’te şirketi satın alarak patron koltuğuna oturdu.


TAŞDİREK’İN BÜYÜK BAŞARISI


1980 yılında Almanya'ya giden Taşdirek, 14  yıl Alman Erbacher Kolb'da çalıştıktan sonra şirketi aldı.

Salih Taşdirek, Nevsehir Endüstri Meslek Lisesi, Motor Bölümü'nü bitirdikten sonra 1980 yılında Almanya'ya, babasının yanına gitti. Babasının gönderdiği kursta Almanca öğrenen Taşdirek ardından meslek lisesini tekrar okudu. Erbacher Kolb GMBH adlı emniyet kilitleri, güvenli giriş sistemleri üreten şirkete giren Taşdirek, 14 yıl bu firmada işçi olarak çalıştı. Taşdirek, 2004 yılında Erbacher Kolb'u satın alarak şirketin patronu oldu.

On yıl önce işçi olarak çalıştığı firmayı devralarak patronluğa adım atan Salih Taşdirek, 1871 yılında kurulan Sanayi ve Ticaret Odası IHK Main-Kinzig-Kreis (Hanau – Gelnhausen – Schlüchtern) başkan yardımcısı seçildi.
Anahtar, kilit ve güvenlik sistemleri üzerine faaliyet gösteren Erbacher – Kolb şirketinin sahibi olan Taşdirek, bölgedeki yabancılar meclisinin de başkanlığını yürütüyor.