Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile Polonya Ödeme Ajansı arasında 18 Kasım 2015 Çarşamba günü Ankara’da işbirliği protokolü imzalanmasının ardından heyetler teknik düzeyli eğitim çalışmasına geçti. Çalışma kapsamında Polonya Ödeme Ajansı Heyeti Tarım ve Kırsal Kalkınmayı destekleme Kurumu Nevşehir İl Koordinatörlüğü’ne teknik bir ziyaret gerçekleştirdi.

Polonya Ödeme Ajansı Başkan yardımcısı Mr Jarosław Wojtowicz ve beraberindeki heyeti İl Koordinatörlüğümüzde kabul eden TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Murat ASİLTÜRK, Nevşehir de şuana kadar yapılan yatırımlar hakkında kısaca bilgi verdi.

Kurum ziyaretinden sonra Nevşehir TKDK nın desteklemiş olduğu kırsal turizm yatırımlarına teknik gezi gerçekleştiren heyet, bitmiş olan yatırımların karşısında büyülendiklerini söyleyerek ayrıca kapadokya bölgesine hayran kaldıklarını ilettiler. TKDK Nevşehir’in Uçhisar da desteklemiş olduğu KİSTAR otelde konaklayan Polonya Ödeme Ajansı Heyeti, öğle yemeğini de yine Göreme de TKDK nın desteklemiş olduğu ŞAZİYE restoran da yediler. Öğleden sonra ise çanak ve çömlekle özdeşleşen Avanos ilçesine ziyarette bulunan Polonya Ödeme Ajansı heyeti, çömlek ustalarının şovuna eşlik ettiler. Çömlek yapımından sonra yine TKDK Nevşehir’in desteklemiş olduğu çanak çömlek fabrikasını inceleyen heyet, Avanos dan sonra ise Kaymaklı yeraltı şehrini gezip, Kaymaklı’nın meşhur kaymağı hakkında da bilgi aldılar. Yapılan geziden memnun kalan Ödeme Ajansı heyeti, TKDK İl Koordinatörü Murat ASİLTÜRK ve  ekibini Polonya ya mutlaka beklediklerini belirterek Nevşehir den ayrıldılar.