Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 2020-2021 eğitim öğretim yılının 31 Ağustos tarihinde uzaktan eğitim ve 21 Eylül tarihinde de yüz yüze olacak açıklamasının ardından Nevşehir'de zor bir sürece giren öğrenci servis şoförleri kara kara düşünüyor.

Nevşehirli Servisçiler, 6 aydır tek kuruş gelirleri olmadığını belirterek, "Bizlere 'Siz ne yediniz ne içtiniz?' diye soran olmadı. 31 Ağustos’ta okullar açılacak denildi, ümitle bekledik. Milli Eğitim Bakanımız okulların 21 Eylül’de açılacağını söyledi, yine ümitle bekliyoruz ama okullar 21 Eylül’de açılmayacaksa bizlere boş yere masraf ettirmeyin” diyerek endişelerini dile getirdiler.

Zor durumdayız...

Servis araçlarının yeni eğitim yılına hazırlığı noktasında yüklü miktarda masraf gerektiğini belirten Servisciler, “Sigorta, MTV, lastik, bakım, muayene gibi şartlar gerekiyor. Bir servis aracının sezona başlaması için nerden baksak 9 bin TL civarında bir masraf yapması gerekiyor. Zaten paramız yok, dilenmez dilenci olduk. Kredi, kredi kartları borçlarımızın ödeyemiyoruz. Ertelenen borçlar birikti, meslekten soğuduk. Lütfen devlet memurları, işçiler empati yapsın. 6 aydır maaş almadıklarını düşünsün. Biz bankaların da akrabaların da arkadaşların da kara listesine girdik, kimse bize selam da borç da vermiyor.”

Sesimizi duyun...

Esnafın sesinin duyulması gerektiğini söyleyen Servisciler, “Lütfen sesimizi duyun! Devlet hemen hemen her kesimi düşündü, çeşitli imkanlar tanıdı; ama bizim varlığımızı söyleyen kimse olmadı. Bu yüzden kimsenin aklının ucundan bile geçmedik. Biz hep ürettik, devlete yük olmadık. Her türlü vergimizi ödedik. Hatta istihdama katkı bile sağladık. Devlet büyüklerimize arzımız bize nakdi destek verilmesi yoksa aç kalacağız. Allah yardımcımız olsun” dedi.