NEVŞEHİR TKDK DAN DEV YATIRIM

 

Kurumumuza 12. Başvuru çağrı döneminde proje sunan Acıgöl Süt ve Gıda Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü binasında İl Koordinatörü Murat ASİLTÜRK ile sözleşme imzalanmıştır.

Sözleşme imzalayan Acıgöl Süt ve Gıda Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin   süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması  alanında yapacağı projenin toplam yatırım tutarı 8.564.700 TL dir. Bu yatırıma sağlanacak hibe tutarı ise 4.282.350.00 TL’dir. Projenin yapım işleri için uygun harcama tutarı 1.989.647,88 TL, makine – ekipman için uygun harcama tutarı 6.575.052,12 TL olup,  söz konusu projeye % 50 hibe desteği sağlanacaktır. Bu projenin 15 ay içerisinde tamamlanıp faaliyete geçmesi beklenmektedir.

ASİLTÜRK, destek sağlanacak projenin Acıgöl organize sanayi bölgesinde ikinci süt işleme fabrikası olması da Nevşehir için ayrı bir güzellik ve istihdam artırıcı bir gelişme olması da mutluluk verici olmasını belirtti.

Gerçekleştirilecek yatırımın istihdam sağlamasının yanında geri kısımda süt hayvancılığının da doğrudan gelişimine katkı sağlayacaktır. Böyle büyük yatırımların Nevşehir de artmasını isteyen ASİLTÜRK, yatırım yapmak isteyen herkesi Nevşehir İl Koordinatörlüğüne beklediklerini söyleyerek konuşmasına son verdi.