Ülkemize 250 yıl geç gelen matbaanın aksine 1953 itibariyle dünyanın yaygın olarak üretilen ilk bilgisayarı IBM 650, Türkiye'ye 1960 yılında geldi. Türkiye'nin ilk bilgisayarı olma özelliğini taşıyan IBM 650, bugünün bilgisayarlarından son derece farklıydı.
İnternet Türkiye’ye Ne Zaman Geldi? – Türkiye’de İlk İnternet

Türkiye’de internet, ilk defa 1993 yılının Nisan ayında Orta Doğu Teknik Üniversitesi laboratuarlarında kullanılmaya başlanmıştır. İlk defa o bağlantı sayesinde CNN, BBC gibi ilk kurulan web sitelerine bağlanmaya çalışılmıştır. Daha sonra, sadece metin tabanlı olarak, aynı üniversitede farklı statik iplerle bir kaç sayfa oluşturulmuş. Bu sayfalara da üniversitedek bilgisayarlarla bağlanılarak, internet kullanılmıştır. İlk kullanılan internet hızı, 64 kbit/saniye’dir.

ODTÜ’den sonra, sırasıyla Ege, Bilknet, Boğaziçi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde de internet kullanılmaya başlanmıştır. O zamanlar kullanılan internet, yalnızca interneti uygulamalı öğrenmek amacından başka bir amaç taşımıyordu. Daha sonra Turnet çıkar. Ardından yavaş yavaş bazı Türk medya ve yayın kuruluşlarını siteleri faaliyet göstermeye başlar. Buna paralel olarak da dial-up bağlantı üzerinden çeşitli internet erişim paketleri de, Telekom’dan sonra özel firmalar aracılığıyla satılmaya başlandı.