Hayırsever İş Adamı Hamza Ertaş,

Bu Okul Kutup Yıldızı Misali İnsanımıza Yol Gösterecek

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Derinkuyu ilçesine bağlı Suvermez Kasabasında geçtiğimiz günlerde temeli atılan ve inşaatı hızla ilerleyen Meslek Yüksek Okulu binalarını yaptıran iş adamı Hamza Ertaş, Meslek Yüksek Okulunun Derinkuyu, Suvermez, Yazıhüyük bölgesinin adeta kutup Yıldızı olacağını belirtti.

Meslek Yüksek Okulunun inşaatının en kısa sürede tamamlanarak faaliyete açılması için imkanlarını seferber ettiğini belirten İş Adamı Hazma Ertaş, kendisinin öğretmenlik döneminde çok sıkıntılar çektiğini, ahırı badana yapıp içerisinde eğitim vermek durumunda kaldıklarından da bahsetti.

Suvermez MYO’ da 6 Bölüm Yer Alacak …

Nevşehir Üniversitesine bağlı Suvermez Meslek Yüksek Okulunun inşaatının bu yıl Kasım ayına kadar süreceğini ve tekrar 2014 Nisan ayında inşaat çalışmalarına başlanacağına değinen İş Adamı Ertaş, “Nevşehir Üniversitemiz ile yaptığımız protokol doğrultusunda Meslek Yüksek Okulu İnşaatımızı 3 yıl içerisinde tamamlamayı taahhüt ettik ama elimizden geldiği kadarıyla daha önce tamamlamayı planlıyoruz. Nasip olursa Kasım ayına kadar iki bölümün inşaatını tamamlayacağız. Nisan ayına kadar inşaata ara vereceğiz. Yöremizde inşaat sezonu kısa. Kış şartlarında inşaatın sürdürülmesi sorunlu oluyor. Burada Ziraat Meslek Yüksek Okuluna bağlı olarak 6 bölüm inşa edilecek” diye konuştu.

Samanlığı, Ahırı Derslik Yaptığımızı Bilirim …

Öğretmenlik yaptığı dönemde bölgede ciddi bir derslik sıkıntısı yaşandığını ve bir dönem ahır olarak kullanılan bir odayı derslik haline getirmek için uzun uğraşlar verdiklerini paylaşan İş Adamı Hamza Ertaş, 3 Yıllık uğraşın ardından Nevşehir Üniversitesine bu okulun açılmasını kabul ettirebildiklerini belirtti.

Ertaş, “Benim mesleğim öğretmenlik. O dönemde çok sıkıntılar çektik. Derslik bulmakta zorlandık. Yeri geldi ahırı, samanlığı badana, boya yapıp orayı derslik olarak kullandığımızı da bilirim. Hasbel kader ticarete atılmak nasip oldu. Babam ticaret yapıyordu öğretmenliği bırakıp ticarete atılmak durumunda kaldık. İlk etapta buraya ilkokul daha sonrasında lise yapmayı planladık. Daha önce bu konuyla ilgili gelip burada fizibilite çalışmaları da yaptım. Milli Eğitim Müdürlüğümüzde Rahmi Arıtürk Hocamızla tanıştık. Kendisinin tavsiyeleri ile buraya yüksek okul açılmasının bölgemiz içinde, yöremiz içinde daha hayırlı olabileceğini söyledi. Bize de son derece mantıklı geldi öneri. Sayın Rektörümüzde bu konuda sağ olsunlar bizlere çok yardım etti. Baştan buraya iki bölümlük bir yüksek okul kurulması düşünülüyordu. Ama daha sonra 6 bölümlük ziraat meslek yüksek okulu kurulmasına karar verildi. Bu iş için 3 yıl uğraştık. Şu an 20 bin metre karelik alan üzerine okul kurulacak. 10 Milyon TL’yi geçecek bu meslek yüksek okul” ifadelerinde bulundu.

Bu Okul Bölgenin Kutup Yıldızı Olacak …

Yöre de bulunan insanların büyük bir bölümünün çiftçilik yaparak geçimlerini sağladığına dikkat çeken İş Adamı Ertaş, Patates nedeniyle ciddi boyutlarda borç yükü altına giren yöre insanına Suvermez Meslek Yüksek Okulu’nun Kutup Yıldızı Misali yol göstereceğine inandığını da dile getirdi.

Bu okulun kendisi için memleketine bir ahde vefa borcunu yerine getirmek olduğuna vurgu yapan İş Adamı Ertaş, “Ben İstanbul’da ve Yalova’da iş yapıyorum. Bu okulu orada yapmak belki de benim ticari kariyerim açısından daha yararlı olabilirdi. Burası benim doğduğum ve büyüdüğüm memleketim. Suvermez kasabasının hali içler acısı durumda. Millet Patatesten dolayı epey borçlanmış ve maddi açıdan çok sıkıntılı bir halde. Bu okulumuz burada açılır ve faaliyete geçerse nasıl ki Kutup Yıldızı yolunu kaybetmiş insanlara yol gösteriyor bu okul da buranın umudu olacak. Hayal ediyorum zamanla buraların ahvali daha değişik ve güzel olacak” dedi.