Karadeniz’de sonbahar mevsiminde görülmesine rağmen bu günlerde balıkçıların yüzünü güldüren eşkina kötek balığı, kafasında taşıdığı taşlarla şifa dağıtıyor. Kafasında gözlerinin arka kısmında sağ ve sol tarafta beyaz taşlar bulunan kötek balıkları Karadenizli balıkçıların ağlarına takılıyor. Balıkçılar tarafından ‘minekop’, ‘eşkina’ ve ‘mavroşgil’ olarak adlandırılan beyaz taşlar, un kıvamına gelecek kadar dövüldükten sonra limonla karıştırılıp 2 gün buzdolabında bekletildikten sonra 1 çay kaşığı zeytinyağı ile içildiğinde böbrek taşlarının düşmesinde yardımcı olduğu iddia ediliyor.
Bizzat FİB Haber Merkezi olarak denediğimiz ve çözüme kavuştuğumuz bu konuyu tüm halkımızlada paylaşmak istiyoruz.

Böbrek Taşını, Eşkina Balığı Düşürüyor..
Böbrek taşı şikayeti olan vatandaşların mucizevi şifa dağıtan eşkina balığı taşıyla tanışanlar bakın bu mucizeyi nasıl anlatıyor....

 

Merhaba ben Gazihan Gezer 5 yıl önce tıp öğrencisiyken 7 mm taşım olduğunu çok ağrılı bir sürecin sonunda öğrendim,lazerle kırmak için gün sayarken çok sevdiğim bir abimin tavsiyesiyle eşkina balık taşı tozu aldım o gün araştırmaya bile fırsatım yoktu gerçekten internet de araştırırken Eşkinacı Ferhat beyin sitesi ne girdim Bursalı bir arkadaşımı aradım hemen gitti 3 şişe balık taşı tozu aldı bana gönderdi. 7 mm taş 20 25 gün içerisin de eriyip düştü. Eşkinacı Ferhat beye teşekkür ederim. 4 yıldır doktorum renal kolik hastalarıma kalsiyum veya diğer böbrek taşlarına  kesinlikle gönül rahatlığıyla Eşkinacı Ferhat beyi öneriyorum. önermeye de devam edeceğim! Şifa Allahtan .
ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanedi 
Dr. Gazihan GEZER 11.07.2018

Benim kızım 19 aylık. 8.5 aylıkken ateşli idrar yolu enfeksiyonu 20 günden uzun sürünce USG yaptık, sağ böbrekte en büyüğü 7mm 10 adet sayılabilen, sol böbrekte ise 6-7 adet sayılabilen taşı mevcuttu. Tüm tetkiklerini yaptık, metabolik, yapısal bir probleme rastlamadık. Taş analizinde kalsiyum okzalat taşı olduğunu öğrendik. Medikal ve alternatif pek çok tedavi tabii ki araştırdım ve uyguladım. Ama 7mm olan taş 11mm boyutuna ulaştı ve HİDRONEFROZ (böbrekte şişme) ortaya çıkarttı. Bu nedenle o taşa acil ESWL (taş kırma) uygulamak zorunda kaldık. Diğer taşlarla ilgili en son eşkina balık taşı olduğunu duydum. İnternette böbrek taşı balık;taşı ekina derken EŞKİNACI FERHAT'ın sitesine ulaştım. Hemen telefonla irtibata geçerek sipariş verdim, sağolsun Ferhat bey çok ilgi gösterdi ve hemen 3 torba küçük boy taşlardan temin ettim. ( Bu arada eşkina balığını da araştırdım, olta balıkçılığı ile oldukça zor avlanan bir balıkmış) 1,5 - 2 aya yakın bu taşları tarifine uygun bebeğime kullandım. son torba bittikten 1 hafta sonra dün böbrek usg yaptırdım sonuç; çok şükür ki sağda 3mm lik 1 adet taş, solda da büyüğü 4mm olan iki adet taş kalmıştı. İnanılmaz mutlu olarak bunu Ferhat beyle paylaşarak 1 kür daha (3 torba)kücük boy taş istedim. Bu taşın beni umutlandıran en güzel özelliği de böbrek taşı nüksünün ilerleyen zamanda oluşmaması idi. İnşallah kızımda da aynı şekilde olur. Allah razı olsun Ferhat beyden.YUZBAŞI Dr.Nadir KORKMAZER Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı AMASYA MERZİFON

Dr.Nadir KORKMAZER

Eşkinacı Ferhat olarak bilinen ve web sitesinden böbrek taşına çözüm üreten eşkina taşı konusunda tüm öğrenmek istediklerinizi öğrenebilirsiniz.Allah şifalar versin...!

https://www.eskinatasciferhat.com/

Tel: 0 532 163 05 92--- Eşkinacı Ferhat