AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Salih Taşdirek, Nevşehir’de Haberin Merkezi www.fibhaber.com internet gazetesini ziyaret etti.

1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan 26. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde AK Parti’den Nevşehir Milletvekili Adayı olabilmek için aday adaylık başvurusunda bulunan Salih Taşdirek, Nevşehir’de Haberin Merkezi www.fibhaber.com internet gazetesini ziyaret etti. 

Almanya'da Yaşayan Gurbetçi Hemşerimiz AK Parti'den Aday Adayı oldu...

Taşdirek, burada yaptığı açıklamada,‘’ Öncelikle Türkiye’de son günlerde artan terör olayları bizleri fazlasıyla derinden üzmüştür. Buradan terör örgütü PKK’yi bir kez daha lanetliyoruz. Yine Şehadet şerbeti içen Tüm Asker ve polis şehitlerimize Allahtan rahmet  Milletimize ve ailesine başsağlığı diliyorum" dedi.

Taşdirek, "Malumunuz 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan 26. Dönem Milletvekilliği Erken seçimlerinde AK Parti’den aday adaylık başvurumuzu yapmış bulunuyoruz.1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan 26. Dönem Milletvekilliği genel seçimlerinin başta ülkemiz olmak üzere, ilimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum’’ şeklinde konuştu.

www.fibhaber.com internet gazetesi Genel Koordinatörü Fikret Çapacı ise ziyaretlerinden dolayı AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Salih Taşdirek'e teşekkür ederken, aday adaylık süresinde başarılar diledi. 

Aslen Nevşehirli olan ve Almanya’ da yaşayan Değerli işadamlarımızdan Salih Taşdirek Almanya’ da yaşayan Türk vatandaşlarının ilgi ve önerileri ile AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu.

İlk orta ve lise eğitimini Nevşehir'de tamamladıktan sonra 1980 yılında Almanya’ ya işçi ailesi olarak giden Salih Taşdirek, Almanya'da Meslek ve Üniversite eğitimini tamamladıktan kısa süre içerisinde iş hayatında başarıya ulaştı. İş hayatında elde ettiği başarının ardından Almanya’ da yaşayan Türk vatandaşlarının da gönlünde taht kurmayı başaran Taşdirek, AK Parti’ nin kuruluşundan bu yana partisine gönülden destek verdi.

Kasım ayında yapılacak olan erken genel seçimlerde sevdalısı olduğu Nevşehir'den Milletvekili aday adayı olarak önerilen Salih Taşdirek, gelen teklifi değerlendirerek ”AK Parti gibi bir partide siyaset yapmak her insana nasip olmaz Türkiye ve Avrupa’ da partimizi temsil etme imkanı doğdu görev verildiği takdirde bu davada canla başla mücadele edeceğim” dedi.

Nevşehir’in sorunlarını ve projelerine de hakim olan Taşdirek ” Görev verildiği takdirde Nevşehir'de yapılması düşünülen projeler var, bu projelerin en yakın takipçisi olacağım, memleketimin ve hemşerilerimin ihtiyaç ve sorunlarını yakından biliyorum. Nevşehir'in, Kapadokya'nın ve gurbetçi vatandaşlarımızın meclisteki sesi olma gayreti içerisinde çalışacağım” dedi.

Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu AK Parti genel merkezine yapan Salih Taşdirek, bundan sonraki süreçte aday listelerinin açıklanmasını bekleyecek. Taşdirek adaylık çalışmalarına zaman kaybetmeden devam ediyor.
Bu doğrultuda Nevşehir'de STK' ları ziyaret eden Taşdirek, Avrupa'daki tecrübe ve deneyimlerini 
yarın NTSO'da Nevşehirli girişimcilerle yapacağı toplantıda paylaşacak.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Salih Taşdirek son olarak yaptığı açıklamasında; "-  1 Kasım Erken Seçimlerinde ülkemizdeki 
belirsizliğin giderilerek, Siyaset ve Ekonomide İstikrarın sürmesi  adına Yeni Türkiye yolunda Gerek ülkemiz gerekse Memleketimiz Nevşehir önemli bir sınav verecek. Bu yolda bütün vatandaşlarımızın sandık başında Milli İradelerini gösterirlerken sağduyulu davranarak, Oylarını AK Parti'ye kullanmalarını arzu ediyorum. Tüm Türkiye'miz ve Nevşehir'imiz için 1 Kasım Zafer günü olmasını diliyorum."

Salih Taşdirek Kimdir ?

Aslen Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Çat kasabası nüfusuna kayıtlı olan 1962 doğumlu Salih Taşdirek, 35 Yıldır Almanya'da yaşamaktadır.

Evli ve 4 çocuk babası olan Taşdirek, 
1871 yılında kurulan Almanya Sanayi ve Ticaret Odası'nda IHK Main-Kinzig-Kreis (Hanau – Gelnhausen – Schlüchtern) Başkan Yardımcısı olarak görev yapmakta olup,  Aynı zamanda Yabancılar Meclis Başkanlığı görevinide yürütmektedir. Başarılı Faaliyetlerinden dolayı Almanya'da Valilik ve Bakanlık nezdinde 2 tane özel Başarı ve Onur Ödülü almıştır.

Taşdirek hala hazırda 
Almanya'nın Frankfurt kentinde Anahtar, kilit ve güvenlik sistemleri üzerine faaliyet gösteren ERBACHER + KOLB GMBH şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı'dır.