Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, Memur-Sen Nevşehir İl Temsilciliğin ziyaretinde gündeme ilişkin açıklamalarda da bulundu.
Son toplu sözleşme sürecinde elde edilen kazanımları anlatan Tufanoğlu, iş güvencesinin devletin ve milletin beka meselesi olduğuna da dikkat çekti.
Taşeron işçi sistemine karşı olduklarını da vurgulayan Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, “Sendikamızın değerli başkanlarıyla birlikte illerde 4. Dönem toplu sözleşme kazanımlarımızı üyelerimize anlatmak, onların sorunlarını dinlenmek için illerde gezilerimizi düzenliyoruz. 2018 yılı için 4+3.5, 2019 yılı için ise 4+5 olmak üzere % 17’lik bir kazanımımız oldu. Bayındır Memur-Sen’e bağlı iş kollarımızda da önemli kazanımlarımız oldu. Bu kazanımlarımızı üyelerimize anlatmak, onların beklentilerini de almak bizim için oldukça önemli. 4/b ve 4/C li personelin kadroya alınması bizim toplu sözleşme görüşmelerinde öne çıkardığımız konulardan biriydi. Bu konuya ciddi manada takip etmeyi sürdürüyoruz. Taşeron çalışanlarının da kadroya alınması konusunda hükümetin çalışmaları var. 4/E statüsünde bir kadro verilecek. Güvenceli istihdamın sonuna kadar arkasındayız. Taşeron işçi sistemine kesinlikle karşıyız. 657 sayılı kanunla ilgili iş güvencesi tartışmalarının yapılmasını doğru bulmuyorum. İş güvencesi devletin ve milletin beka meselesidir. 15 Temmuz darbe girişimine baktığınızda FETÖ’nün kolaylıkla ele geçirdiği kurumlara bakarsanız, TÜBİTAK ve KOSGEB gibi. İş güvencesi olmasaydı devletin birçok kurumunu bu hainler daha kolay ele geçirebileceklerdi” dedi.