TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü, 22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında İstanbul Tüyap Fuar Merkezinde 19.’su yapılacak olan EMITT 2015 Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarına katıldı.

                       
                         "
Nevşehir TKDK'dan EMİTT Fuarında Kırsal Turizme Teşvik"

EMİTT 2015 Fuarında stand açan TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü, turizm sektörü kapsamında Nevşehir Kapadokya bölgesinde destek verilen yatırım alanlarını tanıtarak turizm yatırımcılarını Kapadokya Bölgesine davet etti.

Konu hakkında FİB Haber Merkezimize açıklamalarda bulunan TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk, EMİTT
 2015 Fuarına katılarak yerli ve yabancı potansiyel yatırımcılara, turizm şirketlerine mevcut yatırım fırsatlarını anlatarak bunlardan yararlanmak için başvuru koşulları hakkında bilgi verildiğini ifade etti.

Kapadokya bölgesinin tüm güzelliklerini üzerinde barındıran,  doğal ve kültür mirasını turizm ve eğitimle dünyaya sunan, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, doğal zenginlikleriyle adeta saklı bir cenneti andıran Nevşehir Kapadokya bölgesi için turizm yatırımları hem sosyal hem de ekonomik kalkınma açısından gereklidir. 

EMITT Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarına, Kurumumuzca turizm alanında sağlanan desteklerin ve Nevşehir Kapadokya Bölgesinin turizm potansiyelinin tanıtımının yapılması için katılmaya karar verdiklerini açıklayan TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk, “ Turizm sektörüyle ilgili yatırım yapmayı planlayan vatandaşlarımızla buluşarak bu fuarın, ülkemiz , ilimiz ve Kapadokya için büyük önem taşıyan kırsal kalkınma ve turizm alanındaki yatırımların daha da arttıracağına inanıyoruz. ” dedi.

TKDK KIRSAL TURİZM YATIRIMLARINA ÇOK CİDDİ HİBE DESTEĞİ VERİYOR...
Asiltürk açıklamasında TKDK, Nevşehir Kapadokya genelinde kırsal alanların tamamında yapılacak turizm tesislerine %50 hibe desteği veriyor. 500 Bin AVRO’ya kadar yapılan yatırımların 250 Bin AVRO’su TKDK tarafından karşılanıyor. Yatırımcılar KDV ve her türlü vergi muafiyetinden de istifade edebiliyorlar. Her türlü konaklama ve dinlenme tesisleri, yeme içme tesisleri, rekreasyonel alanların oluşturulması, halı sahalar, yüzme havuzları, akuaparklar gibi birçok yatırım için hem inşaat hem de her türlü makine ekipman harcaması TKDK’dan %50 hibe desteği alıyor dedi.

Fuarda; TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü olarak genelde IPARD Programı, Tedbirler ve TKDK, özelde ise Kırsal Turizm alt tedbiri hakkında katılımcılara ve fuarı gezen ilgililere bilgiler aktarıldı. Özellikle İstanbul’da faaliyet gösteren Nevşehirlilere, kurumumuz ve desteklerimiz hakkında bilgiler verildi.Genelde EMİTT
 2015 fuarının amacına uygun olarak oldukça verimli geçtiğini söyleyebiliriiz dedi.


Fuarda, 70 yabancı ülke ile ülkemizden 200 ün üzerinde il, ilçe ve turizm beldesinin tanıtımı yapıldı. 5 bin civarında, turizm faaliyeti yürüten ulusal kamu kuruluşları, yerel yönetimler ve özel turizm şirket ve acentelerinin katıldığı EMİTT 2015 büyük ilgi gördü.