Ortahisar Belediyesi, kasabanın her yerinde etkin ve hızlı hizmet verebilmek için araç filosunu güçlendirdi.  Ortahisar Belediyesine yeni alınan 13 araç için tanıtım ve dua töreni düzenlendi.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar kasabasında düzenlenen tören kapsamında Ortahisar Belediyesine kazandırılan araçlarla kasaba merkezinde konvoy oluşturuldu.

Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş ev sahipliğinde düzenlenen törene AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Doğan Derin, Belediye Meclis Üyeleri, belediye personelleri ile birlikte kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, "İşlerimizi kolaylaştırmak, hizmette verimliliği arttırmak ve daha iyi hizmet verebilmek için araç parkımızı güçlendirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda Belediyemize kazandırdığımız 13 adet sıfır hizmet aracını kasabamız halkının hizmetine sunduk. Güçlendirilmiş araç filomuzla vatandaşlarımıza daha kaliteli, daha hızlı ve daha verimli hizmet sunabileceğiz. Tüm Ortahisar hemşerilerimize Hayırlı Uğurlu Olsun." dedi.

Törende konuşan Başkan Ateş açıklamasında şunları ifade etti;

"Bundan tam 4,5 yıl önce kasa ve banka toplamında sadece 28.777,95 TL ile devraldığımız, birçok metruk binası ve keşmekeş bir trafiği bulunan, asbestli paslı borulardan su içtiğimiz, 100’ün üzerinde fosseptik çukuru olan, kilitli parkeden başka kaldırımı bulunmayan, Kur’an kursu kapalı tutulan, sadece 33 tane konaklama tesisine sahip, Göreme ile bağlantı yolu sürekli kapatılmaya çalışılan, hiçbir sportif alanı bulunmayan, kışın tüm ev ve işlerinde kömür yakılan, köftecinin karşısındaki köy diye tarif edilen kasabamız;

Bugün ne büyük gururdur ki Cumhuriyetimizin 100. yaşında, Türkiye Yüzyılında; sokak sağlıklaştırma projemiz ile turizme kazandırdığımız Ortahisar’ın kentsel kimliği, yeni görüntüsü ile Atatürk Parkı, restore edilen kütüphanesi, restore edilen hamamı, 46 km yeni polietilen su boruları, toplam 7500 m kanalizasyon hattı, dekoratif ve yeraltı kablolu led aydınlatma direkleri, yeni ilkokulu, yeni camisi, yeni otobüs durakları, yeni kaldırım ve BSK kaplama sıcak asfaltları, yeni halı sahası ve spor kompleksi, yeni Kur’an kursu, birçok sosyal hizmeti, yeni işyerleri, 57 adet güvenlik kamerası, yeni Göreme yolu, 8.000 m² doğal taşı, 100.000 m² kilitli parkesi, 83 tane konaklama tesisi,  kazandırdığımız 40.000 m² yeni mülkiyeti ve tabii ki doğal gazı ile, ile Avrupa Tarihi Kentler ve Bölgeler Birliği üyesi, Kapadokya’nın Merkezi Ortahisar Kasabamıza hizmet için, alındıkları tarihteki değerleri 15 milyon TL olan, bugünkü güncel değeri ise 27 milyon TL yi bulan 13 (ONÜÇ) adet yeni sıfır aracımızı halkımızın hizmetine sunuyoruz. Bu araçlarımızla birlikte göreve geldiğimizde ortalama yaşı 20 olan araç filomuzun yaş ortalaması 7’ye inmiştir. Atalarımızın söylediği gibi “İş bilenin, kılıç kuşananın”.

Başta ellerinden ödül aldığımız sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, gelmiş geçmiş sayın Bakanlarımıza, sayın Milletvekillerimize, sayın Valilerimize, sayın İl ve İlçe Başkanlarımıza, sayın bürokratlarımıza, sayın belediye meclis üyelerimize, sayın Cumhur İttifakımıza, değerli personelimize ve en önemlisi bizlere güvenerek bizi ve ekibimizi bu göreve getiren kıymetli Ortahisar Halkına teşekkür ederiz. Bu yapılan hizmetlerin hepsinde, bizden çok halkımızın emeği bulunmaktadır. Biz sizlerin bize vermiş olduğu emaneti, yine sizlere ve kasabamıza hizmet için en düzgün, en başarılı şekilde yürütmeye ve yönetmeye devam edeceğiz.  Araçlarımız kasabamıza, belediyemize, halkımıza, Ortahisarımıza hayırlı uğurlu olsun. Allah hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin, kazalardan belalardan esirgesin. " dedi.


İşte 13 adet Yeni (sıfır) Aracımızın Listesi
1- Fiat Fiorino 
2- Fiat Fiorino 
3- Fiat Fiorino 
4- Ford Transit çift kabin Kamyonet 
5- Ford Transit çift kabin Kamyonet 
6- MST 642 Kazıcı-Yükleyici 
7- MST 644 Kazıcı-Yükleyici 
8- Başak 75hp 4x4 Traktör  
9- Başak 110hp 4x4 Traktör  
10- Isuzu 29+1 Otobüs 
11- Isuzu NPR Çöp Kamyoneti 
12- Iveco Yol Süpürme Kamyoneti 
13- Ford Cargo Çöp Kamyonu

Program okunan Kur’an-ı Kerim ve ardından edilen dualar ile son buldu.