Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Kılıç, MHP Nevşehir İl Başkanı Ali Akkoç, Nevşehir Belediye Başkan adayı Adnan Doğu, Avanos ilçe başkanı Alpaslan Atasoy ile birlikte beraberindeki heyet, Nevşehir Rehberler Odası (NERO) Yönetim Kurulu Başkanı Özay Onur'u makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

NERO yönetim kurulu üyesi Ali Çelikbaş, denetim kurulu üyesi Tefik Ölmez ile oda üyeleri Nihat Mumcu ve Basri Atasoy'un da yer aldığı ziyarette Nevşehir Rehberler Odası Başkanı Özay Onur, En temel ve can alıcı konularından birisi olan "1618 sayılı Acenteler yasasına yönelik çalışması yapılan yasa taslağında; "Dil bilmeyen rehber (Türkçe Rehberlik ) başta olmak üzere, rehberlik mesleğinin olumsuz anlamda etkileneceği yasa taslaği" konusu hakkında Genel Başkan Yardımcısı Kılıç'a brifing verdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Turizm Komisyonundan sorumlu Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, bu durumun ciddiyetini NERO'ya gerçekleştirdiği ziyaretle öğrendiğini ifade ederek, bu konuyla yakından ilgileneceğinin sözünü verdi. 

Kılıç, gerek Kapadokya Bölge turizmi adına ve gerekse Nevşehir Rehberler Odası olarak gercekleştirdiği gayretli çalışmalarından dolayı NERO Başkanı Özay Onur'a tebrik ve teşekkürlerini belirtti.

1618 sayılı yeni yasa tasarısından endişeliyiz...

Nevşehir Rehberler Odası Başkanı Özay Onur, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada; "Öncelikle Değerli Milletvekilimiz Sayın Filiz Kılıç'a nazik ziyaretleri ve sorunlarımızı dinlediği için şahsım ve odamız adına teşekkür ediyorum. Ziyaretleri kapsamında kendisi ile yapmış olduğumuz görüşmemizde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1618 sayılı Türkiye Seyahat Acentaları Birliği  (TÜRSAB) Kanununu değiştirmek için hazırlanan taslak ile ilgili endişelerimizi ve yasa taslağında rehberlerle ilgili maddelerin kaosa sebep olacağını kendilerine ilettik.

Değişiklikler turizme darbe vuracak...

Zira, rehberlik yasasında yapılması istenilen bu gibi değişiklikler ne rehberlik mesleğine ne de turizmde dünyada en çok turist getiren ilk üç ülke olma hedefimize olumlu sonuçlar getirmeyecektir. Bu konuların bizimle görüş alışverişinde bulunularak , ülkemize ve mesleğimize yararlı bir biçimde yeniden değerlendirileceğine inanıyoruz. "dedi.