Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinden seçilen 7 okulun katılımıyla yürütülen “7 Bölge 7 Kitap 7 Yorum” projesi kapsamında öğrenciler, edebiyatın düşünsel dünyasında bir araya geldi.

Proje çerçevesinde Jules Payot’un “İrade Terbiyesi” adlı eseri üzerine gerçekleştirilen tahlil ve söyleşiler, öğrencilerin yorumlama becerilerini geliştirmeyi ve ortak bir edebî dil oluşturmayı amaçladı.

Projeye katılan okullar arasında Nevşehir’den Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi de yer aldı. Ayrıca Malatya Doğanşehir Fen Lisesi, Muğla Fethiye Belediyesi Fen Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi, Gaziantep Vehbi Dinçerler Fen Lisesi, Trabzon Yomra Fen Lisesi ve Antalya Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi öğrencileri de etkinliğe katılım sağladı.

Nevşehir İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı da programa katılarak öğrencilere ve öğretmenlere eşlik etti. Etkinlik kapsamında okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerle samimi sohbetler gerçekleştirildi.

Program sonunda projeye katkı sunan okullara katılım plaketleri takdim edildi.

Yetkililer, kitapların birleştirici gücüyle kurulan bu kültürel etkileşimin öğrencilerin düşünsel gelişimine önemli katkı sağladığını belirterek, benzer projelerin artarak devam edeceğini ifade etti.