Abdurrahman Doğan, FİB Haber Merkezine istifasına ilişkin yaptığı açıklamasında şunları ifade etti;

"Umut ve heyacan olmayan yerde durmanın hiç bir anlamı yoktur!.."

Siyaset inandığınız insanlarla yapılır! Böylesi vefalı insanlarla yol yürümekten hep gurur duydum! Başta eski İl Başkanımız Ömer Ay olmak üzere hepsine de ayrı ayrı teşekkürler ediyorum. İnanmadığım insanlarla da asla yol yürümem!.. Maalesef günümüzde SİYASET kirli ve çirkin yapılmaktadır.

İnancım odur ki; Temiz SİYASET olmadan, asla ve asla temiz TOPLUM olamayız. Pek çok olumsuzluklardan dolayı gidişatımızı hiçte HAYRA ALÂMET göremiyorum!

İlçemiz; gerek OY potansiyeli olarak gereksede ÜYE sayısı olarak Nevşehir'de en iyi yerlerden birisidir. Böylesi bir yerde Belediye Başkanlığına ADAY bulunamıyorsa! Neden acaba? Neden bu hale gelindiğinin takdirini sizlere bırakıyorum!

Oysa Milletimiz, İYİ PARTİYİ insanlarımızın umudu olmaya namzet bir siyasi hareket olarak görüyordu ve Ülkemizin düşürüldüğü bu kötü sarmaldan, bu cendereden çıkarılması için bir IŞIK olarak görüyordu!

Asla suçlu aramıyorum! Hiç bir arkadaşımıda suçlamıyorum. Tek suçlu ve tek suç var ise o da; "MASADAN KALKIP ve tekrar MASAYA OTURMAKTIR!"

Hülasa GENEL SEÇİMİN kaybedilmesi ile birlikte, bunca emeklerimiz HEBA edilmiştir! Çok yazık! Çok üzgünüm!

Umut ve heyacanın kalmadığı yerde durmanın da hiç bir anlamı yoktur! Kurulduğu günden itibaren kurucu üyesi olduğum ve Haziran 2020 yılından, Ekim 2023 yılına kadar da İLÇE BAŞKANI olarak görev yaptığım ve daha sonra İlçe Belediye Başkanlığına ADAY/ADAYLIĞI için müracaat ettiğim  İYİ PARTİ'DEN İSTİFA ediyorum!..." dedi.