AK Parti, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler öncesi birçok şehirlerde olduğu gibi Nevşehir için de aday belirleme konusunda son viraja girdi. Partinin, Nevşehir kurmayları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelerek adaylıklar için son temayülü gerçekleştireceği öğrenildi.

Yerel seçim hazırlıklarının tüm hızıyla sürdüğü AK Parti’de yarın Nevşehir için temayül yoklaması yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nevşehir'den il ve ilçe başkanları ile milletvekillerine “Şehrinizde kimi aday görmek istiyorsunuz?” diye soracak.

Genel Merkezde Kritik Temayül

Gerçekleşecek temayül yoklamasında Nevşehir'den parti yöneticilerine; “Şehrinizde kimi aday görmek istiyorsunuz?, Mevcut Başkan’ın hizmetlerinden memnun musunuz?, Görevine devam etmeli mi? Yerine kimi önerirsiniz?” soruları yöneltilecek. Nevşehir AK Parti heyeti, kapalı zarfta tercihlerini bildirecek.

Mini temayülün ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek belediye başkanlarını ve teşkilat başkanlarını dinleyecek.

Mülakata AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, AK Parti seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un da katılması bekleniyor.

28.12.2023 Perşembe günü saat:15.00'te AK Parti Genel Merkezi’ndeki görüşmeye, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, Üç kademe ilçe başkanı, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Süleyman Özgün, Emre Çalışkan, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç tam kadro hazır bulunması bekleniyor.

AK Parti'de adaylarının bir hafta sonra açıklanması bekleniyor.