Türkiye’nin büyük değerlerinden olan dünyaca ünlü yazar Alev Alatlı, bir süredir tedavi altında bulunduğu hastanede yaşamını yitirmesinin ardından Nevşehir'den çok sayıda başsağlığı mesajı yayımladı.

Vefatın hemen Ardından Kapadokya Üniversitesi'nden yapılan taziye mesajında; "Kapadokya Üniversitemizin Kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı Muhterem Alev Alatlı Hocamız Ebediyete İrtihal Etti. Fikirleri ve eserleri ile kuşaklara ilham veren, Üniversitemizin kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı muhterem Alev Alatlı Hocamız ebediyete irtihal etti. Merhumenin cenaze namazı yarın (3 Şubat Cumartesi) öğle namazını müteakip Eyüp Sultan Camiinde kılınacaktır. Tüm sevenlerinin ve Kapadokya Üniversitesi camiasının başı sağ olsun." denildi.

Nevşehir Valisi Ali Fidan; "Kapadokya Üniversitesi Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Yazar Alev Alatlı’ya Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz."

AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün: "Kapadokya Üniversitesi kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi ve ülkemizin değerli yazar ve mütefekkiri Alev Alatlı Hanımefendi’nin vefatını derin bir teessür ile öğrendim. Sayın Alev Alatlı'ya Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum."

AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan; "Bilim dünyamızdan bir çınar daha ebedi aleme göçtü. Fikirleriyle, duruşuyla ve sadece ülkemize değil bütün insanlığa faydalı olma gayretiyle tanıdığımız ve şehrimizde de emekleri olan yazarımız Alev Alatlı’yı kaybettik. Onu “Filistin benim canım, Filistin benim ciğerim…” sözleriyle ve bize miras bıraktığı kitaplarıyla hatırlayacağız. Allah rahmet eylesin Mekanı cennet olsun."

MHP Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç; "Kapadokya Üniversitesi Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Yazar Alev Alatlı’ya yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim."

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ;"Kapadokya Üniversitesi kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı Alev Alatlı Hocamız ebediyete irtihal etti. Tüm sevenlerinin başı sağ olsun."

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin,“ Ülkemizin yetiştirdiği çok kıymetli fikir ve sanat insanı Yazar Alev Alatlı’yı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Yazdığı seçkin eserler, Kapadokya Üniversitesi’nin Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı sıfatı ile ülkemizin ve bölgemizin bilim, kültür, araştırma-geliştirme ve eğitim-öğretim alanına büyük katkıları bulunmaktadır.Merhume’ye Allah’tan Rahmet, tüm sevenlerine, akademi ve kültür camiasına başsağlığı diliyorum” dedi. 

Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş; "Kapadokya Üniversitesi kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı Alev Alatlı Hocamız ebediyete irtihal etti. Değerli Türk müttefikkiri Sayın Alev Alatlı'ya Allah'tan rahmet, Ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz..." 

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Arif Parmaksız; "Kapadokya Üniversitesi Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Alev Alatlı’nın vefat haberini derin bir teessür ile öğrenmiş bulunmaktayım. Alev Alatlı’ya Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim."

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk:" İlçemizde Lisans ve Lisansüstü Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin başlamasına öncülük eden Kapadokya Üniversitesi kurucusu ve İlke Eğitim ve Sağlık Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Yazar Alev Alatlı’nın vefatından duyduğum üzüntüyü ifade ediyor, fikirlerinden ilham alan okuyucuları ile Kapadokya Üniversitesi başta olmak üzere, tüm sevenlerine ve Kültür-Sanat camiasına başsağlığı diliyorum."

Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Ahmet Belada, "Alev Hanıma, Allah'tan rahmet diliyorum. İstisnasız, ülkemizin en sağlıklı düşünürlerinden biridir. Filozof ünvanını fazlasıyla hak etmiştir. Hepimizin gideceği yere bizden önce gitti. Birbirinden değerli eserler bıraktı. En güzel tazıye/hatırlama onları okumaktır."

Nevşehir Eğitim Bir Sen ve Memur-Sen Şube Başkanı Harun Öcal: "Satırlarında bu toprakların mayasını yansıtan, düşünce ve fikir dünyamızın önemli şahsiyetlerinden mütefekkir, yazar Alev Alatlı'nın vefatını derin bir üzüntü ile öğrendik. Entelektüel birikimiyle geride kıymetli eserler bırakan ve Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi Alatlı'ya Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz.Mekanı cennet, makamı âli olsun.

Nevşehir Özel Versa Hastanesi : "Türk düşünce dünyası içinde yeri doldurulamayacak isimler arasında yer alan usta yazar ve Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Alev Alatlı çoklu organ yetmezliği nedeni ile yaşama gözlerini yummuştur. Ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz..." 

TÜROFED Genel Sekreteri ve Kayakapı Premium Caves Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Dinler; "Mekanın cennet olsun Alev Hocam. Seni çok özleyeceğim Başta Kapadokya Universitesi olmak üzere Kapadokya'ya kattığın tüm değerler için daima müteşekkir olacağım"

FİB HABER MERKEZİ: Kapadokya Üniversitesi (KÜN) Mütevelli Heyet Başkanı, Nevşehir ve Türkiye sevdalısı, 2014 yılı edebiyat dalında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi ve "Dünyayı kurtaracak olan İslam'dır." diyen değerli aydınımız Yazar Alev Alatlı'yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Allah, rahmet eylesin. Hepimizin başı sağ olsun.

Editör: Fikret Capacı