Erasmus projeleri kapsamında Bulgaristan’dan gelen bir grup öğretmen Altınyıldız İlköğretim Kurumunu ziyaret etti.

Altınyıldız İlköğretim Kurumunda Sınıf Öğretmeni olarak görev yapan Sibel Özdil tarafından yönetilen erasmus projesi büyük ilgi gördü. Altınyıldızlı öğrencilerin halk oyunu gösterileri misafirler tarafından büyük beğeni topladı. Ardından ülkelerinden getirdikleri hediyelerini İlköğretim Kurum Müdürü Ahmet Ünal ve öğretmenlerimize takdim ettiler. Misafirlerimiz Okulumuzdaki İlk günlerinde öncelikle atölye derslerini gözlemledi.

Finlandiya eğitim sistemini kendi eğitim sistemine entegre eden Altınyıldız’ın bu eğitim modeli; çocukların atölye çalışmaları ile temel becerilerini geliştirdikleri, kendilerini ifade edebildikleri, özgüveni yüksek ve ülkenin ihtiyacı olan nitelikli insanlar yetişmesine katkı sağlaması adına büyük önem taşımaktadır. Kendileri için de örnek olabilecek birçok etkinlik ve atölye çalışmalarının olduğunu belirten öğretmenler, etkinlik derslerine katılıp gözlemleme ve fikir edinme fırsatı buldu.

İlköğretim Kurum Müdürü Ahmet Ünal yaptığı açıklamada; misafirlerine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek Erasmus projelerinin farklı kültürleri tanımamıza vesile olduğu gibi eğitime de büyük katkı sağladığını ifade etti.