Nevşehir Kurşunlu Camisi önünde yatsı namazının ardından bir araya gelen Genç İHH üyeleri ve vatandaşlar, İsrail’in katliamına sahne olan Gazze’nin gündemden düşmemesi için çaba harcamaya devam etti.

Kur’an-ı Kerim okuyup dua eden katılımcılar birlikte çeşitli marşları seslendirdi.

Gecenin ilerleyen vakitlerine kadar ateş başında Gazze nöbetini sürdüren vatandaşlar, eylemin kentin farklı noktalarında sürmesini istedi.

Burada basın açıklaması yapan Genç İHH İl Temsilcisi Mehmet Berat Tural, İsrail’in Gazze’de yıllardır ara vermeden katliam yaptığına dikkat çekti.

7 Ekim’den beri süren saldırılarda dünyanın gözü önünde binlerce çocuğu katleden terörist İsrail’e tüm dünya halklarının tepkisini sürdürmesi gerektiğini vurgulayan Tural, “ Gazze’de insanlar enkaz altındaki cenazelerini bulamaz oldu. Arama kurtarma ve sağlık yardımı bile Gazze'ye girdirilemiyor. Dünyanın bütün liderlerine çağrımızdır, Gazze'ye insani yardımların gitmesi için biz hazırız, ümmetin yiğitleri, esnafımız hazırdır, öğretmenlerimiz, imamlarımızı hazırdır, işçimiz, çiftçimiz hazırdır. İHH Arama Kurtarma Birimleri ve diğer sivil toplum kuruluşları hazır. Biz Gazze'nin yaralarının sarmak istiyoruz. Sadece ekmek gönderen değil, ellerinden de tutan olmak istiyoruz. Hicap perdesinin kalkmasını, onların üzerindeki kanın ve göz yaşının silinmesini istiyoruz” diye konuştu.
Vatandaşlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar Gazze nöbetine devam etti.