Portekiz’de düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpleri Kros Şampiyonası’nda Avrupa 8’incisi olarak önemli bir başarıya imza atan Nevşehirli atletler, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Hakan Keskin’i makamında ziyaret etti.
Uluslararası arenada Nevşehir’i başarıyla temsil eden sporcular Mert Hanifi Odacı, Oğuzhan Ozan, Yağız Pala ve Ömer Efe Kantemiz, antrenörleri Hakan Köstekçi ile birlikte gerçekleştirdikleri ziyarette şampiyona süreci, yarışma atmosferi ve elde edilen derecenin detayları hakkında bilgi verdi.
“Bu Başarı Tesadüf Değil”
Ziyarette konuşan İl Müdürü Mustafa Hakan Keskin, Avrupa çapında elde edilen derecenin Nevşehir atletizminin geldiği noktayı açıkça ortaya koyduğunu belirtti. Keskin,
“Avrupa’nın en güçlü kulüpleri arasında ilk 8’de yer almak, Nevşehir atletizminin seviyesini göstermektedir. Bu başarı; planlı çalışmanın, fedakârlığın ve güçlü bir takım ruhunun eseridir. Sporcularımıza ve kıymetli antrenörümüze yürekten teşekkür ediyor, hedefimizin artık kürsü olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum.”
ifadelerini kullandı.
Keskin, Nevşehir’de spor altyapısının her geçen gün güçlendiğini ve genç sporcuların uluslararası arenada daha büyük başarılara imza atacağına inandığını da sözlerine ekledi.
Hedef 2027 Avrupa Şampiyonası
Öte yandan Nevşehirli atletlerin yoğun programı devam ediyor. Temsilcilerimiz, 1 Mart’ta düzenlenecek Kulüpler Kros Ligi Finali hazırlıkları kapsamında 16–28 Şubat tarihleri arasında Antalya’da kampa girecek. Antalya’da gerçekleştirilecek final müsabakalarında birincilik elde edilmesi halinde takım, 2027 Avrupa Şampiyon Kulüpleri Kros Şampiyonası’na katılma hakkı kazanacak.
Nevşehir atletizmi, elde ettiği Avrupa derecesiyle moral depolarken, şimdi gözünü yeni hedeflere çevirdi. Sporcular, disiplinli çalışmalarını sürdürerek hem ulusal hem de uluslararası arenada başarı grafiğini yükseltmeyi amaçlıyor.
Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.





