Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul belediyenin mali durumunu sosyal medya hesabından paylaşarak gelecekte neler başarabileceklerini göstereceklerini söyledi.

Ürgüp Belediye Başkanı Bul, Belediyenin Mali Durumunu Açıkladı

Başkan Bul yaptığı açıklamasında; "Mali İşler birim yöneticimizin verdiği bilgilere göre, Ürgüp Belediyemizin bugün itibari ile vadesi gelmiş veya ay sonuna kadar gelecek 68.857.814 TL borcu var. Ay sonuna kadar kullanılabilecek serbest parası ise 9.110.641 TL" dedi.

Başkan Bul'dan Finansal Çözüm ve Yol Haritası

Yeni dönemde ne tür çalışmalar yapacağını da anlatan Ürgüp Belediye Başkanı Bul sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Bugün, finansal durumu kontrol altına almak için neler yapılabilir konulu çalışmadan da sizlere bahsedeyim.

1- Sürdürülebilirlik için aylık ortalama gelir tutarımıza kadar giderlerimizi azaltacağız.

Yoksa bugün için para bulsak bile yarın gene sıkıntımız olur.

Ürgüp ekonomisi ve belediye gelirleri arttıkça yavaş yavaş tekrar büyürüz.

2- Maddi yetersizlikleri nedeniyle su faturalarını bir süredir ödeyemeyenler için önümüzdeki hafta başında “Askıda Fatura” isimli bir kampanya başlatacağız. Yardımseverlerden bu kampanyaya destek bekliyorum.

3- Bugün Ürgüp’te şıbesi bulunan bankaların şube müdürlerini davet ettim. Mevcut paralarımıza nasıl ilave gelir elde edebiliriz konuştuk.

4- Geçiş döneminde biz giderlerimizi azaltana kadar sıkışıklık olmaması için imkanı olanlardan halen tahakkuk etmiş emlak vergileri ilk taksidini mümkünse de yıllık emlak vergisini ödemelerini rica ediyorum.

5- Varsa gecikmiş borçlar ödenmesinde destek bekliyorum.

6- Ürgüp’te faaliyet gösteren otel, restaurant ve eğlence merkezleri için, başka bir kişiye devirde tekrar onay alınmak veya taahhütname almak kaydıyla, alkol ruhsatı verilmesinde esneklik sağlayacağız.

02.05.2024 tarihli Meclis toplantımızda konunun görüşülmesini takiben.

6- Vaad ettiğimiz projeler için dış kaynak kullanacaklarımız için çalışma ve hazırlıklar başladı.

Not: Bugün Fen İşleri Müdürlüğü ile Yazı İşleri Mali İşler Müdürlüklerine vekaleten iki atama yapıldı. Hayırlı olsun." ifadelerinde bulundu.