Avanos Belediyesi, semt pazarlarında oluşan kirliliği önlemek için pazar esnafını temizlik konusunda uyardı. Esnafa, sebze ve meyve atıkları için çöp poşetleri dağıtıldı.

Nevşehir'in Avanos ilçesinde bulunan semt pazarında, akşam saatlerinde tezgâhlar kaldırıldıktan sonra oluşan kirliliğe karşı çalışma başlatıldı. Avanos Belediyesi ekipleri, son günlerde hava sıcaklıklarının da artmasıyla birlikte, sebze ve meyve atıklarından kaynaklanan kötü koku ve haşere üremesi gibi sorunlara karşı yoğun bir temizlik mücadelesi veriyor. Bu konuda pazar esnaflarının bıraktığı çöplere tepki gösteren Avanos Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş, pazar esnaflarına sebze ve meyve atıkları için çöp poşetleri dağıtılmasına rağmen halen pazar yerinde çöplerin bırakılmasına isyan etti.

Temizlik kurallarına uymayan pazarcı esnafına ceza yolda...

Pazarcı esnafına seslenen Avanos Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş, "Ekmek teknenizi nasıl görmek istiyorsanız öyle bırakın. Son kez ikaz ediyorum. Yoksa önümüzdeki hafta işlem yapmak zorunda kalacağız. İnşallah bir daha bu hatayı pazar esnafımız tekrarlamaz." dedi.