Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir Belediyesi olarak engelli bireylerin toplumun her alanında var olabilecekleri imkân ve fırsatlar sunmak, ekonomik, sosyal ve kültürel hayata katılmalarını sağlamak için her zaman pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirtti.

Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Beraberinde başkan yardımcısı Furkan Feralan ile birlikte gittiği merkezde özel öğrencilere yönelik düzenlenen Okuma-Yazma ve El Sanatları Kursunu ziyaret eden Savran, burada kursiyer öğrencilerle bir süre vakit geçirerek sohbet etti.

Merkezde yürütülen çalışmalar hakkında Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü İlyas Acar ve Belediye Başkan Yardımcısı Furkan Feralan’dan bilgiler alan Savran, daha sonra özel insanlarla birlikte pasta keserek fotoğraf çektirdi.

 Bireylerin toplumsal yaşama eşit ve etkin katılımının en temel hak olduğunu vurgulayan Başkan Savran, Nevşehir Belediyesi olarak engelli bireylerin toplumun her alanında var olabilecekleri imkân ve fırsatlar sunmak, ekonomik, sosyal ve kültürel hayata katılmalarını sağlamak için her zaman pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirtti. Savran, “Engelli bireylerimizi topluma kazandırmak, hayatlarını kolaylaştırabilmek, desteklemek ve önlerindeki tüm engelleri kaldırmak, onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin sosyal sorumluluğudur. Bu kapsamda belediye olarak bizler de büyük gayret gösteriyoruz. Belediyemiz bünyesinde zihinsel engelli bireyler için el sanatları, okuma-yazma ve müzik kurslarının yanı sıra kültürel ve sosyal faaliyetlerin gerçekleştirildiği Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’mizin kapasitesini arttırmak için gerekli adımları attık. Hayırsever bir hemşehrimizin desteği ile başlattığımız inşaat çalışmalarının tamamlanması ile birlikte burada daha fazla özel insanımıza hizmet vereceğiz.” dedi.