Ramazan’ın Habercisi Berat Gecesi Nevşehir’de Dualarla İdrak Edildi…

Şaban Ayı’nın 15. Gecesi ve “Ramazanı Şerifin Muştusu olan ve Allah Teâlâ’nın dünyaya rahmet nazarı ile baktığı ve fecir oluncaya kadar “Benden af dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım! Sıkıntıya uğrayan yok mu, ona afiyet vereyim!” buyurduğu Berat Gecesi münasebetiyle İl Müftülüğümüz tarafından programlar düzenlendi.

Akşam namazı sonrası düzenlenen Berat Gecesi programlarında camiler doldu taştı. Yatsı namazı öncesi başlayan programlarda Cami görevlileri tarafından mevlid-i şerif, Kur’an-ı Kerim ve salâvatlar okunarak dualar edildi.

Nevşehir Merkez ecdat yadigarı tarihi Kurşunlu Camii başta olmak üzere tüm camilerde düzenlenen mevlit programlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bu mübarek geceyi ihya edebilmek için akşam namazı ile birlikte camileri dolduran genç-yaşlı pek çok vatandaş, Yüce Allah’tan af ve mağfiret dileyerek niyazda bulundular.

İl Müftüsü Kazım Güzel yatsı namazı öncesi yaptığı sohbetinde, geceyi ihyanın fazilet ve öneminden bahsederek, günahlardan arınmak ve sıkıntılardan kurtulmak için bir fırsat olan bu gecede vatandaşlara dua etmeleri tavsiyesinde bulundu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programın sonunda İl Müftüsü Kazım Güzel, ülkemiz, milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için dua etti.

Namaz sonunda yapılan ikramlarla programlar sona erdi.