Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı'nın sektör beklentileri ve dijital dönüşüm sürecine uyumu amacıyla önemli iç ve dış paydaş toplantısı düzenlendi.
Toplantıların ilk bölümünde, dış paydaşlar ziyaret edilerek yerinde görüşmeler yapıldı. Bu kapsamda, Uçhisar Belediye Başkanı Abdullah Çamcı, İncebey Konak Kapadokya House Şirket Sorumlusu Serpil İnce ve Nevşehir İŞKUR Şeflerinden Şaban Selim Beleda ile bir araya gelindi. Programın bir diğer ayağında ise, MYO toplantı salonunda paydaşlarla bir araya gelindi.
Toplantıya Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Dr. Barış İbrahim Dilek ve bölüm öğretim elemanları Öğr. Gör. İclal Pomak ve Öğr. Gör. Huri Nur Anahtar ve ve iç paydaş MYO Yüksekokul Sekreteri Alparslan Göncü, ayrıca eğitim-öğretim faaliyetlerine öğrenci bakış açısının da yansıtılması amacıyla, 1. sınıf kalite öğrenci temsilcisi Esma Betül Özhan ve 2. sınıf kalite öğrenci İlayda Yıldırım katıldı.
Toplantıda, sektör temsilcilerinin Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı mezunlarından beklentileri masaya yatırıldı. Dijital dönüşümün iş süreçlerine etkileri ve öğrencilerin bu alandaki yetkinliklerinin artırılması gerekliliği üzerinde duruldu.
Yapılan değerlendirmeler sonucunda, 2025-2026 eğitim-öğretim yılından itibaren geçerli olmak üzere eğitim planına seçmeli ders olarak "Veri Yönetimi" ile "Dijital İletişim ve Yeni Medya" derslerinin eklenmesine karar verildi. Bu adımla, öğrencilerin çağın gereksinimlerine uygun bilgi ve becerilerle donatılması hedefleniyor.
Toplantının bir diğer gündem maddesi olarak öğrencilerin uygulamalı eğitim süreçleri kapsamında yaşadığı staj yeri bulma ve fiilen staj yapma konuları dikkate alındı. Dış paydaş temsilcilerinin katkılarıyla mevcut uygulamaların etkinliği değerlendirilirken, karşılaşılan sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri detaylı bir şekilde ele alındı. Yerinde yapılan görüşmelerle staj süreçlerinin daha verimli hale getirilmesi için yapılabilecekler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
Gerçekleştirilen bu toplantının, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı'nın sektörle olan bağını güçlendirmesi, mezunların istihdam edilebilirliğini artırması ve öğrencilerin nitelikli bir eğitim almasına katkı sağlaması beklenirken, öğrencilerin güncel iş dünyası koşullarına hazırlanması için somut uygulamaların hayata geçirilmesi konusunda taraflar arasında ortak bir irade ortaya kondu.