Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Japon Kültür Kulübünün desteklediği "II. Japon Günün Etkiliği", üniversitenin Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi'nde yoğun katılımla gerçekleştirilir.
Etkinliğe; NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Deviren, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.
Japon Kültür Kulübü Başkanı Mehmet Cemal Karaer'in kulüp hedeflerini ve etkinlik hazırlıklarını paylaştığı program, geleneksel kimono ve yukatalarla süslenenlerin oluşturulduğu atmosferle başladı. Katılımcılar, Japon kaligrafisi atölyesinde sanatla buluşurken, anime şarkı performansları ve halk dansları gösterileri düzenlerler. Karate gösterileri alkışlarla desteklenirken, renkli bilgilerle sahnelenen cosplay dosyası ve "Maymun ile Yengeç'in Mücadelesi" adlı tiyatro oyunu izleyenleri Japonya'nın geleneksel hikâyelerine taşındı.
Yarışmalar ve Stantlarda Japonya Rüzgarı
Etkinliğin veri aktarımının düzenlendiği Japonca dublaj ve karaoke yarışmaları, paylaşımların sergilendiği anlara sahne kayıtlarına girenlere ödüller verildi.
Kongrede kurulan stantlarda ise origamiden yeşil çay seremonisi, manga okumadan geleneksel Japon oyuncaklarına kadar pek çok kültürel deneyimle buluştu. Dijital oyun ve masa oyunları standında gençlerin ilgi odağı olurken, el işi ve çeviri atölyeleri de meraklılarına hitap etti.