Kozaklı önceki dönem Belediye Başkanı Celalettin Güven, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezine Kozaklı Belediye başkan aday adaylığı başvurusunu yaparak; resmen aday adayı oldu.

ÖNCE GENEL BAŞKAN BAHÇELİYİ ZİYARET  ETTİ, ARDINDAN BAŞVURUSUNU YAPTI 

Mahalli İdareler Seçim (Yerel Seçimler) takvimi belli olduktan sonra Kozaklı'da en çok aday olup olmayacağı konusunda konuşulan isim olan ve MHP’den önceki dönem Kozaklı Belediye Başkanlığı yapan Güven, aday adaylık başvurusunu yaptı. 

Celalettin Güven, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, başvurusunu da genel merkezde yaptı ve resmen Kozaklı Belediye Başkan Aday Adayı oldu. 

CELALETTİN GÜVEN: 'NEREDE KALMIŞTIK?'

Daha öncesinden MHP’den aday adayı olacağı konuşulan Celalettin Güven, bugün Ankara’ya giderek ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret etti. Bir süre özel olarak Bahçeli ile görüşen Güven, ziyaret sonrasında MHP’den Kozaklı Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu yaptı. 

Ziyaret sonrası açıklama yapan Celalettin Güven; “Milliyetçi Hareket Partisi Kozaklı Belediye Başkan Aday Adaylığı için müracaatımızı yaptık, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin görüş ve önerilerini dinleyerek hayır dualarını aldık. Ardından da Genel Başkan Yardımcımız ve kıymetli milletvekilimiz sayın Prof. Dr. Filiz Kılıç'ı ziyaret ettik. Başvurularımızın partimize, ilimize ve aday adaylarımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda Rabbim yâr ve yardımcımız olsun. Dualarınızı ve desteklerinizi bekler, selam ve saygılar sunarım” dedi.

Celalettin Güven Kimdir?

Celalettin Güven, 1965 yılında Kozaklı'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Kozaklı'da tamamladı. Ankara'da tapu ve kadastro eğitimi aldı.

İşletme fakültesini bitirdi ve ülkemizin çeşitli yerlerinde 27 yıl kamu görevi yaparak Tapu ve Kadastro mesleğini icra etti bu süreçte uzun yıllar yöneticilik yaparak son görevini Kayseri Bölge Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak yaptı.

Celalettin Güven, 2014-2019 Yerel Seçimleri'ne MHP'den Nevşehir Kozaklı Belediye Başkan adayı olarak girdi ve seçimi kazandı.

Birçok projeyi İzlanda, Almanya, Hollanda ülkelerinde yaptığı gezi ve çalışmalar sonucunda Kozaklı ilçesine kazandırdı.

Kozaklıda alt yapı, kanalizasyon, çöp toplama ve arıtma merkezi soğuk su,sıcak su ve sıcak su toplama merkezi gibi bir çok projeyi hayata geçirmiştir ve aynı zamanda Kozaklı Yüksekokulumuzu Prof. Dr.Filiz KILIÇ önderliğinde açmıştır. Kozaklımızın gelişiminde büyük katkı sağlamıştır

Nevşehir Milletvekilimiz Prof.Dr.Filiz KILIÇ ile birlikte Kozaklımızın gelişmesine hizmet etmek için 31 mart 2024 mahalli idareler seçimlerinde tekraren a.aday olmuştur. Celalettin GÜVEN evli ve 3 çocuk babasıdır.

Editör: Fikret Capacı