DSİ 12. Bölge Müdürü Okan Bal ve beraberindeki teknik heyet “Nevşehir İçmesuyu DY2, DY3, DY4 Depoları İnşaatı” şantiyesini ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Nevşehir Belediye'sinin girişimleri sonucu yürütülen çalışmalarla ilgili yapılan açıklamada; "İş kapsamında Nevşehir il merkezinin içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla 3 adet 5.000 m3’lük depo inşa edilmektedir. Fiziki gerçekleşmesi yaklaşık % 75 olan işte içme suyu depolarının inşaatı tamamlanmış olup, depolara ait besleme hatları, şehir şebeke hatlarına bağlantı hatları ve tahliye hatlarının imalatları devam etmektedir." denildi.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir'in içme suyu sorununun çözümü konusunda hayati önem taşıyan su depolarının tamamlanması ile daha önce 9 bin 400 ton olan su depolarının kapasitesinin 24 bin 400 tona çıkacağını söyledi.

Şehrin içme suyu depolarının kapasitelerinin de yetersiz olmasının özellikle yaz aylarında yaşanan su kesintilerinin en büyük sebeplerinden biri olduğunu ifade eden Arı, çalışmaların tamamlanmasının ardından kentin içme suyu sorununun önemli ölçüde ortadan kalkacağının belirtti.

Arı, “Şehrimizin şu anda mevcut su depolarının kapasitesi 9 bin 400 ton. Bu da haliyle zaman zaman yetersiz kalıyor ve su kesintileri yaşıyoruz. Bunu önleyebilmek için yeni su depolarını biran önce devreye sokmak istiyoruz. Bu sayede su depolarımızın kapasitesi 24 bin 500 tona ulaşacak. Yaklaşık 12.8 Milyon Lira bir yatırımla gerçekleştirilecek olan bu depolarımız çok kısa bir süre içerisinde faaliyete geçecek. Tabi biz bunlarla yetinmeyeceğiz. İçme suyu konusunda en ufak bir sorun yaşamamak için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.