Ürgüp Atatürk Ortaokulu Müdürü NURİ ÇATİN 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında okulumuz öğretmenleriyle birlikte kültürel kaynaşmanın en güzel portallarından biri olan e-twinning projelerine daha fazla zaman ayırma kararı aldık ve bu kapsamda ; Ürgüp Atatürk Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Zahide KARACA Müdür Yardımcısı Büşra DOGRUER Türkçe Öğretmeni Hatice ZENGİN ve Beden Eğitimi Öğretmeni Ozan SEÇER’in üç farklı projede kurucu ortaklarından olduğu beş okul ile birlikte proje çalışmalarımıza hız kesmeden başladık.
Ürgüp Atatürk Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Zahide KARACA'nın kurucu ortaklarından birisi olduğu proje ile çocukların tekerlemeler ile dilin akıcılığı ve sesletimini geliştirmek aynı zamanda yabancı dile karşı pozitif bir tutum kazanıp öğrenirken eğlenmeyi deneyimlemesi amaçlanmaktadır. Tongue-Twister Sat It Faster projesi ikisi kurucu ortak olmak üzere toplam beş okul ile birlikte yürütülmektedir.
BİLİM HER YERDE Etwinning projesi

Okulumuz Türkçe öğretmeni Hatice Zengin'in yürütücüsü olduğu "Bilim Her Yerde" projesi şubat ayında başlamıştır. Ayrıca projemiz ülkemizin 9 farklı ilinden katılan öğretmen ve öğrencilerimizle çalışmalarına başlamıştır. 

Projemize katılan öğrencilerimize ve destek veren herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. 

Projemizde amacımız bilimi ve bilim insanlarını öğrencilerimize tanıtmak ve bilimsel bilgiyi tanımlayarak öğrencilere öğreterek bilimi sevdirmektir. Yapılacak çalışmalar ve kullanılacak web 2.0 araçlarıyla öğrencilerin yaratıcıklarına ve düşünme becerilerine katkı sağlayarak merak duyguları ile gelecek nesillerin bilimini oluşturması konusunda onları cesaretlendirerek bilimsel okuryazarlılıklarının artması sağlanacaktır.
*Müdür Yardımcımız Büşra DOGRUER “Oyunlarla Büyüyorum eTwinning Projesi”
İnsanların sosyal, bilişsel ve fiziksel gelişimini sağlayan, eğlenceli ortamlarda mutluluk düzeyini arttıran, sağlıklı gelişime katkıda bulunup zararlı ve istenmeyen ortamlardan uzaklaştıran, eğitime ve öğretime katkı sağlayan alan oyundur. Oyun yoluyla birey; saygıyı, hoşgörüyü öğrenir ve sorumluluk alma duygusu gelişir. İstenen bu kazanımların öğrenciye de aktarılması oyunlar aracılığıyla olmaktadır. Projede yer alan öğrencilerimize spor ortamı içinde sağlıklı bir bedene sahip olabileceklerini öğretirken hem geleneksel hem de yeni nesil çocuk oyun türleri ile spor kültürünü de öğretmiş olacağız.