Kırmızı Mercimek Yetiştiriciliği Geliştirme ve Yaygınlaştırma Projesi kapsamında, Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde %75'i hibe 105 ton Kırmızı Mercimeğin tohumluğu dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretimi Destekleme Projeleri Kapsamında İllerin Tarımsal potansiyeline uygun projelere hibe sağlamaktadır. Üretim potansiyeli nedeniyle Nevşehir'in Hacıbektaş ve Kozaklı ilçelerinde mercimek üretimi Havza Bazlı Destekleme Modeli içerisindedir.

Kırmızı mercimek baklagiller içerisinde kuraklığa en dayanıklı bitkidir. Bu özelliği ile özellikle kuru tarımın yaygın olduğu nadas alanlarında çok iyi bir alternatiftir. Ülkemizde üretilen kırmızı mercimek kalitesinin yüksekliği sebebiyle dış pazarda yoğun talep görmekte ve ihracata konu olmaktadır. Ülkemiz genelinde de tüketimi son derece yaygındır. Bu durum iç tüketimimizde talebin karşılanması sorununu oluşturmakta ve üretimin artırılması ihtiyacını doğurmaktadır.

Oluşan ihtiyaç ve Bakanlığımızca sağlanan destek gözetilerek İl Müdürlüğümüzce hazırlanıp sunulan Mercimek Üretimini Geliştirme Projemiz Bakanlığımızca Onaylanmış ve %75 i hibe olarak temin edilen 105 Ton tohumun Kozaklı ilçemizde dağıtımı tamamlanmıştır.