Nevşehirli Muammer Aveder isimli bir hemşehrimiz "Şimdi Havalimanımıza sahip çıkma zamanı" sözleriyle önemli bir konuya işaret ediyor. Nevşehirli hemşehrimiz Kapadokya Havalimanı konusunda ki endişelerini ise şu sözlerle dile getiriyor;

Bölgemizin en eski ve en büyük havalimanı olan Kapadokya Havalimanına hep birlikte (siyasetçi, iş adamları, kanaat önderleri ve tüm Nevşehir halkı ) sahip çıkmaz isek yakın zamanda Ürgüp ilçemizde bir tv programı için gelen yapımcılar da olduğu gibi güzel Kapadokya'miza gezmek için gelen turistler zoraki olarak askeri havaalanından sivil havalimanına çevrilen Kayseri havaalanına inmeye ayrıca Ürgüp ilçemizide Kayseri'nin bir ilçesi zannetmeye devam edecek.

Özelliklede ulaşım ve tanıtımın noktasında çalışmalar yapmazsak Kapadokya'ya gelen milyonlarca turist pastasından havalimanımiz küçük bir pay almaya devam edecek. 

Belki de ileri ki zamanlarda çevre illere yeni yapılacak havaalanından dolayı potansiyeli dahada düşerek ALLAH korusun kapanma yoluna gidecek.

Görselde ki haritada olduğu gibi çevresinde bir çok il ve ilçeler bulunmasına rağmen çıkmaz sokak gibi gözüken havalimaniza ulaşım için siyasetçilerimizin tamamı Kayseri karayolları bölge müdürlüğüne bağlı olan yerlere yol yaptırmak için gece gündüz çalışmak düşüyor.

(Bu arada Kayseri havalimanına destek olma ihtimaline karşı için Kayseri karayolları bölge müdürlüğüne Dikkat etmekte fayda var) iş adamlarımiza mümkün olduğu kadar kendi havalimanımızı kullanmak, tavsiye etmek ve şehrimizin ileri gelenlerine, kanaat önderlerimize siyasetçilerimize bu konuyu sürekli hatırlatmak düşüyor.

Havalimanı yetkililerine çevre il ve ilçeler de broşür ve ve ilanlarla tanıtım yapmak düşüyor. Halkımıza da hep birlikte sahip çıkmak düşüyor.
Herkes görevini yaparsa ALLAH'ın izniyle havalimanımız hak ettiği noktaya gelecektir.


Muammer AVEDER