Nevşehir'de evi yanan 22 kişilik mülteci ailesine Türk Kızılayı Nevşehir Şubesi yardımda bulundu.

Dün meydana gelen olayda Nevşehir Karasoku mahallesinde ıraklı ailelerin yaşadığı binanın bodrum katında belirlenemeyen nedenle çıkan yangında 12’si çocuk toplam 22 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtılmış ama ev kullanılamaz hale gelmişti.

Aileye battaniye, Gıda Kolileri, Hijen Kolilleri,10 Kg Kurban Kavurması Et ve Kıyma Ve kahvaltı malzemeleri yardımında bulunan Şube, ailenin diğer ihtiyaçlarını karşılama noktasında ise bağışçılara çağrıda bulundu.

Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek yaptığı açıklamasında; "Kızılay Nevşehir şubesi olarak, şehrimizdeki dünkü yangında evleri yanan 22 kişilik mültecilerimize ihtiyaçları olan Battaniyeleri, Gıda Kolileri, Hijen Kolilleri,10 Kg Kurban Kavurması Et ve Kıyma Ve kahvaltı malzemeleri teslim ettik." dedi.

Yangın sonrası yardım malzemelerinin hızla ulaştırdığını belirten Şube Başkanı Ercan Civelek, özellikle şu soğuk kış günlerinde ailenin çok mağdur olduğunu, başka ihtiyaçları da bulunduğunu söyleyerek, hayırseverler vatandaşları yardıma çağırdı. Civelek, yardım malzemeleri geldikçe ve temin edildikçe aileye ulaştıracaklarını da kaydetti.