Nevşehir'de araçlarını otobüs duraklarının bulunduğu yere park eden vurdumduymaz sürücüler trafiği tehlikeye sokuyor.

Nevşehir'de Otobüs duraklarına park ederek kurala uymayan sürücüler, otobüs bekleyen vatandaşları zor durumda bırakırken, otobüsler de duraktan yolcu almak için yolun ortasında durmak zorunda kalıyor. Bunun neticesinde hem trafik artıyor, hem kaza riski oluşuyor. 

Nevşehir'de çoğunlukla sabah saatleri ile akşam iş çıkış saatlerinde meydana gelen bu olay vatandaş ve otobüslere zor anlar yaşatıyor.

Aracını otobüs duraklarına yada giriş ve çıkışlarına park edip ortadan kaybolan vurdumduymaz sürücüler durakta bekleyenleri kızdırıyor. Yolcu indirip bindirmek için gelen otobüsler durağa park etmiş olan araç nedeniyle durağa yanaşamayınca mecburen yolun ortasında duran otobüsler trafiğe de engel oluyor.  Yol ortasında yolcu alan otobüslere diğer sürücüler korna çalarak tepki gösterirken, Otobüse binmek isteyen vatandaşlar yolun ortasına kadar ilerlemek zorunda kalıyor. Hatalı park eden araç sürücüsünün yol açtığı olumsuzluklar karşısında vatandaşlar tepki gösterdi. Park etmenin yasak olduğu ortamda bir de otobüs durağına park eden vurdumduymaz sürücü akşam okuldan yada işten çıkıp evine gitmek için yollara çıkan vatandaşları mağdur etti.

Otobüs durağına araç park edenlere tek tek ceza kesiliyor!

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Trafik tescil ve denetleme şube müdürlüğü ekipleri engelli vatandaşların park alanına park ederek hayatlarını zorlaştıran ve otobüs duraklarına park ederek trafiği tehlikeye atan araçlarla ilgili denetimini artırdı.

Trafik ekipleri Nevşehir'de otobüs durağına park eden sürücülere ve engelliler için ayrılan alana park eden araçlara ceza yağdırdı.