Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Topaklı ve Altıpınar köyü, Derinkuyu ilçesine bağlı Til köyü, Özyayla vd. köylerimizde etkili oldu. Dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı en çok kuraklık tehlikesi yaşayan Nevşehirli üreticileri sevindirdi. 

Beyaz rahmetin yağışıyla birlikte Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Til Köyünde kar kalınlığı 22 cm'e ulaştı.

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Til Köyünde dün sabah 08.00 sularında başlayan kar ilerleyen saatlerde etkisini artırarak saat: 15.00'e kadar neredeyse aralıksız yağdı ve kar kalınlığı 22 cm'e ulaştı.

Derinkuyu Til köyü arasındaki, TİL tepesi dağındaki yol yoğun kar yağışı sebebiyle dik rampayı çıkamayan araçlardan dolayı trafiğe kapandı. Yolda mahsur kalan bir TIR'ı köydeki vatandaşların traktörlerle yardımı sonucu kurtarıldı.

Bu arada kar yağışı sebebiyle il geneli köy yollarında gün boyu yoğun mesai harcayan Nevşehir İl Özel idaresine bağlı ekiplerin Til köyünde yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Nevşehir Özel İdaresi'nin 'KAR-delen' ekibi karla mücadelesine devam ediyor...

İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, İlimiz Nevşehir'de turizmin yoğun olduğu yol güzergahları başta olmak üzere ana arterler ve köy yollarımızın kapanmaması ve gizli buzlanmaya karşı her türlü önlemleri almaktadır. 

Ekipler, Çardak - Cezaevi - Uçhisar, Özkonak - Altıpınar arası, Bahçeli ve Kavak yollarımızda yol açma ve tuzlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yollarda karın hızla etkisini göstermesi sebebiyle mahsur kalan araçlar ekipler tarafından kurtarılmıştır.

Vatandaşlarımız sorumluluk sahasındaki yollarda herhangi bir olumsuzluk durumunda 0384 215 10 11 ve 0 532 772 0 366 numaralı telefonlara  bildirimde bulunabilirler.

50 Yorum Not: Derinkuyu ilçesine 10 km uzaklıkta olup Kayseri'ye sınır olan Til köyü buradan Soğanlı, Yeşilhisar Kayseri'ye doğru yol devam eder. Til köyü 1910/1911 yılına kadar İncesu kazasına bağlı iken köy ahalisinin girişimleri ve dilekçelerine binaen Hicri 1328 yılında Nevşehir kazasına bağlanmıştır. Selçuklu ticaret yolu üzerinde kurulan köy önce Rumlar sonra Türkler ve Rumlar, şimdi de kuruluşundaki Türklerle Arnavutluk'tan gelme göçmen Türklerden (Muhacirler) oluşmaktadır.

Nevşehir'in bazı bölgelerinde de kar yağışının etkili olduğu görüldü. İşte Özyayla köyünden kar manzaraları;