Nevşehir'de bulunan Karayolları 67. Şube Şefliği karla mücadele için kışa hazır. 480 km karayolu sorumluluk alanı bulunan şube kış için bütün hazırlıklarını tamamladı.

Nevşehir Karayolları 67. Şube Şefliği ve karayollari bünyesinde çalışan Metafor şirketi karla mücadele sezonunu kurban keserek açtı. Şubenin bahçesinde Karayolları 6. Bölge Müdürü Erhan Özkaya, Şube şefi Fazıl Arıkan ve şube servis şefleriyle karla mücadele ekibinde görev alan personelin araçlarıyla katıldığı törende karla mücadelenin kazasız atlatılması için dua edildi.

Karayolları 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı Nevşehir Karayolları 67. Şube Şefi Fazıl Arıkan, karla mücadele sezonunun açılması nedeniyle düzenlenen törende çetin kış koşullarında karla mücadelenin kazasız belasız bir şekilde yapılması için tüm hazırlıkların yapıldığını belirtti.

Nevşehir Karayolları 67. Şube Şefi Fazıl Arıkan, "FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "Karayolları 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı Nevşehir Karayolları 67. Şube Şefliği kış aylarında meydana gelebilecek olumsuzluklar için hazırlıklarımızı tamamlamış bulunuyoruz" dedi.

Arıkan, kış tedbirlerinin alındığını belirterek, bölge genelinde kar ve buz mücadelesini sürdürecek araç, gereç bakımının yapıldığını söyledi. 

Nevşehir'de Karayolları ekipleri kış boyunca 7 gün 24 saat aralıksız hizmet verecek. 

Kar ve buzlanma için depoda 1.500 ton tuzun hazır olduğunu ifade eden Arıkan, 300 tonda aşırı buzlanma için solisyon bulunduğunu kaydetti.

Arıkan,"Kışın vatandaşlarımızın herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için her türlü tedbirimizi aldık. Kış mevsimi öncesi tüm araçlarımızın bakımlarını yaptırdık. Şuan 12 adet tuz sericili kar kürüme bıçaklı kamyon, 1 adet solüsyonlu kar kürüme bıçaklı kamyon, 1 adet kar kürüme bıçaklı kamyon, 4 adet greyder, 2 adet yükleyici ve 10 adet kontrol aracı olmak üzere toplamda 30 aracımızla 24 saat çalışacak ekibimiz alarmda hazır bekliyor. Tüm Personellerimiz bu bakımdan bütün hazırlıkları tamamlandı ve kışa hazırız" dedi.

Meydana gelebilecek tüm olumsuzluklara karşı sürücülerin daha dikkatli ve tedbirli olmasını isteyen Nevşehir Karayolları 67. Şube Şefi Fazıl Arıkan, sürücülerden karşılaştıkları olumsuzlukları 159 veya 0 384 215 39 67 nolu telefon numaralarına bildirmelerini istedi.