Almanya'nın KRV eyaleti Mülheim an der Ruhr ( die schöne Stadt am Fluss) kentinde ikamet eden, aslen Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Sarılar köyünden olan genç söz yazarı ve besteci Yusuf Erkek geçirdiği kalp krizi neticesinde Hak'kın rahmetine kavuştu.

42 yaşında yaşamını yitiren Yusuf Erkek'in cenazesi bugün yurda getirilip yarın öğle namazına müteakip memleketi Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Sarılar köyünde defnedilecektir.
 

Allah Rahmet Eylesin.

FİB Haber Merkezi olarak merhuma Allah’tan Rahmet Kederli ailesine ve sevenlerine Başsağlığı dileriz.

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun 

“Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz”

Açıklaması:

Sabredenler o kimselerdir ki, kendilerine bir sıkıntı, veya bir belâ veya hoşa gitmeyen bir şey geldiğinde:  “Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz” derler. Yani bu davranışlarıyla Allah’a döneceklerini ifade eder, kendilerinin Allah’ın kul*ları olduklarını, Onun, dilediğini yapabileceğim kabul ederler.

Yusuf  Erkek, 31 Ekim 1978 yılında Almanya’nın Oberhausen şehrinde Dünya’ya geldi. İlköğretim ve liseyi Almanya da bitirdi. Müziğe olan ilgisi çocukluğunda başladı.

Erkek, İlerleyen zamanlarda özel bir sigorta şirketinde temsilci olarak çalıştı. Ama müzikten hiç kopmadı, daha da doğrusu kopamadı. Ünlü Profesör, müzik ve şan hocası Yaşan Elmas ile tanışıp, kendisinden şan ve nota dersleri aldı.

Fahrettin Güneş’ten saz, ork ve Behsat Tekbilek’den kaval, ney gibi nefesli çalgılar eğitimi aldıktan sonra müzik yaşamına daha profesyonel olarak başladı. 

2008 yılına gelindiğinde “Yaktın Beni” dünya adlı albümünün çalışmalarını tamamladı ve piyasaya çıktı. 2008 yılından sonra kariyerine yönetmenlik alanında devam etmeyi tercih etti ama müziğe olan ilgisi devam etti söz ve beste yazarlıgı (ghost songwrıter ) yaptı.