Harezmi Eğitim Modeli kapsamında düzenlenen öğretmen eğitimi, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ortaöğretim Şubesi ve AR-GE Birimi koordinasyonunda Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi’nde başladı.

Eğitim programına Nevşehir’de farklı kademelerde görev yapan 27 öğretmen katılıyor. Program kapsamında öğretmenlere Harezmi Eğitim Modeli’nin temel yaklaşımının yanı sıra disiplinler arası öğrenme, problem çözme, algoritmik düşünme, iş birliği, teknoloji kullanımı ve öğrenci merkezli öğrenme süreçlerine yönelik uygulamalı eğitimler veriliyor.

Öğretmenlere uygulamalı eğitim

Eğitim sürecinde gerçekleştirilen uygulamalarla öğretmenlerin, öğrencilerin günlük yaşamda karşılaştıkları problemlere farklı disiplinlerin bakış açılarıyla çözüm üretebilmelerini destekleyecek yöntem ve teknikleri deneyimlemeleri amaçlanıyor.

Katılımcı öğretmenler, Harezmi Eğitim Modeli kapsamında uygulanabilecek etkinlik ve çalışmalara yönelik örnek uygulamalar gerçekleştirirken, deneyimlerini paylaşarak fikir alışverişinde bulunma fırsatı da buluyor.

Hedef, Harezmi Modelini yaygınlaştırmak

Programla birlikte öğretmenlerin yenilikçi eğitim yaklaşımlarına ilişkin mesleki yeterliklerinin geliştirilmesi ve Harezmi Eğitim Modeli uygulamalarının Nevşehir’de daha etkin ve yaygın şekilde yürütülmesi hedefleniyor.

Eğitim programında edinilen bilgi ve deneyimlerin, öğretmenler tarafından öğrencilerle gerçekleştirilecek çalışmalara aktarılması planlanıyor.