Avanos’ta gezilmesi ve mutlaka görülmesi gereken pek çok yer var. Ancak bunlardan özellikle sosyal medyada öne çıkanları sizler için derledik.
1. Güray Müze
Girişte müze kart geçmiyor ama giriş ücreti okadar pahalı değil verdiniz ucrete değiyor özellikle antika küpler ve mühürler görülmeye değer yapım atölyesi ayrı güzel muhteşem eserler var müzenin dizaynı ve ambiyansı çok iyi . Satılan ürünlerin bir çoğu diğer yerlede yok özellikle farklı nazar boncukları çoğunu başka yerde bulmak imkansız
2. Peri Bacaları
Gelinip görülesi , karış karış her köşesi gezilesi bambaşka bir dünya..Ürgüp, Göreme, Avanos, Ihlara mutlaka tecrube etmelisiniz..
3. Balon Gezileri
4. Hediyelik ve Özel Eşya Dükkanları 
Yöresel, el yapımı bolca çeşit barındıran birçok hediyelik eşya mağazası var. Aynı zamanda çömlek atölyelerinde kendiniz de çömlek yapma tecrübesini yaşayabilirsiniz.
5. Chez Galip
Galip Bey ve ekibi inanılmaz misafirperver. Hem çömlek yapımı hem bu süreçten sonra bu sanatın tanıtım kısmı çok profesyonel şekilde gerçekleştiriliyor.
6. Akhal-Teke Binicilik Merkezi 
Avanos' a gelirseniz mutlaka buraya uğrayın. Kızılırmak manzarasıyla doğada at binmek insana huzur veriyor. Bahçesinde oturmaktan da çok keyif alacaksınız.
7. Cave Valley Travel
Tur oldukça başarılı. Kapadokyanin en güzel yerlerini bir rehber eşliğinde gezin.
8. Bezirhane Pottery
Seramik denince akla Avanos gelir ve Kapadokya’da da Bezirhane gelir.
9. Saç Müzesi
10. Asma Köprü


Kaynak: (Avanos Gazetesi) - Avanos Gazetesi