CHP’den 2024 seçimleri için partisince aday gösterilmeyen Gıda Mühendisi ve Akademi sahibi Eda Doğan, partisinden istifa ederek 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde bağımsız olarak yarışacağını açıkladı.

FİB Haber Merkezine açıklamada bulunan Hacıbektaş Bağımsız Belediye Başkan Adayı Eda Doğan şu ifadelerde bulundu;

"Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu çok sevdiğim ve gönülden bağlı olduğum CHP'DEN Partim'den 28. Dönem Nevşehir 3. sıra Milletvekili Adayı ve 31 Mart 2024 Hacıbektaş Belediye Başkan Aday Adayı oldum. Ancak yeni dönem için değişim adı altında yola çıkılıp, özellikle kadınların ve gençlerin siyasette daha aktif olmaları konusundaki vaatlerin bir kenara bırakılması ve aday belirleme sürecindeki partimin bir takım hatalı tutumlardan dolayı partimden CHP'DEN istifa ediyorum." dedi.

"Tek başına değil, her zaman yan yana" olacağız.

Hacıbektaş Bağımsız Belediye Başkan Adayı Eda Doğan; "Amacım bağımsız, hür ve müstakil olarak bir Kadıncık Ana ve Hacıbektaş evladı "Kadın" olarak Hacıbektaş'ı daha ileriye taşımaktır. Kadının elinin değdiği yer güzelleşir felsefesi ile hiç kimseyi ötekileştirmeden, doğup büyüdüğüm, huzur bulduğum memleketimden, kollektif şekilde tüm Hacıbektaşlılarla birlikte hizmet etmek için Bağımsız adayım. Bu  düşüncelerle tüm adaylara başarılar diliyorum. Üreten ve gelişen her zaman birlikte ve yan yana duran Hacıbektaş için adayım." dedi.