Japon heyet, kayadan oyma doğal soğuk hava depolarıyla ünlü Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Kavak kasabasını ziyaret ederek, limon ve patates depolamak için bir dizi incelemelerde bulundu.

Japonya hükümetinin doğal depolama konusunda teşvikleri olduğunu bildiren Japon heyet, güneş paneli ve uzun ömürlü olması için bir dizi çalışmalar yürüteceğini bildirdi.

Kavaklı esnaf Soner Zengin yaptığı açıklamada yurtdışından gelen misafirlerimizin bizleri çok memnun etti. Kavak kasabamızın yer altı doğal depolarının ünü tüm dünyayı sarmış.

Ziyaretlerinde Japon heyet bizden destek ve yardımlarımı istedi. Bizlerde depomuzu gösterdik elimizden ne geliyorsa yapacağımızı bildirdik deneme amaçlı buraya limon ve patates getirecekler. Sonrasında bazı kriterler uygulayacaklar. Olumlu sonuçlar alınırsa ki inşallah alınacak beldemiz için farklı projeleri var." dedi.

Kavaklı esnaf Soner Zengin'in ev sahipliği ile misafirperverliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Japon heyet, Kavak kasabasında ki soğuk hava depolarından oldukça etkilendiklerini dile getirdiler. 

Editör: Funda Afşar