Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Kalaba beldesi ile Akarca köyünün birleşmesi için önemli bir adım atıldı. Kalaba Belediye Başkanı Erdal Yorgancı, Akarca’da vatandaşlarla bir araya gelerek birleşmenin sağlayacağı imkanları anlattı. Yapılan görüşmelerin ardından referandum sürecine gidilmesi konusunda mutabakata varıldı.

Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Kalaba beldesi ile Akarca köyünün birleşmesi konusunda önemli bir gelişme yaşandı.

Kalaba Belediye Başkanı Erdal Yorgancı, Akarca köyünde vatandaşlarla köy meydanında bir araya gelerek olası birleşmenin bölgeye kazandıracağı hizmet ve imkanlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Birleşme için referandum yapılacak

Gerçekleştirilen görüşmenin ardından Kalaba ile Akarca’nın birleşmesi konusunda mutabakata varıldığı ve sürecin referanduma taşınmasının planlandığı belirtildi.

Başkan Erdal Yorgancı, Akarca sakinleriyle gerçekleştirilen buluşmanın ardından yaptığı açıklamada, gerekli başvuruların Kaymakamlığa yapılacağını ve referandum sürecinin başlatılacağını ifade etti.

Yorgancı, “Bugün Akarcalı hemşehrilerimle Kalaba beldemiz birleşme adına bir araya geldik. Yapılan görüşme sonucunda mutabık kalındı ve referandum sonucuna varıldı. Kaymakamımıza başvuracağız, referandum kararı alacağız, sandık başına gideceğiz. Evet mi, hayır mı oylanacak. Buna göre yeni yol haritasıyla birlikte daha güçlü bir yerel yönetimle ilçe olmak adına önemli bir adım atmış olacağız.” dedi.

Akarca’nın statüsü referandumla belirlenecek

Muhtarlıkla yönetilen Akarca köyünde yapılacak referandumda “evet” oylarının çoğunluğu sağlaması halinde köyün mahalle statüsüyle Kalaba beldesine bağlanması gündeme gelecek.

Referandumdan “hayır” sonucu çıkması durumunda ise Akarca köyü mevcut idari yapısını korumaya devam edecek.

Birleşme sürecinin tamamlanması halinde Akarca’nın Kalaba Belediyesi sınırları içerisinde mahalle statüsüne geçmesi ve bölgedeki yerel yönetim hizmetlerinin belediye çatısı altında yürütülmesi planlanıyor.

Öte yandan referandum sürecinin, ilgili kurumlara yapılacak başvurular ve alınacak resmi kararların ardından netlik kazanması bekleniyor.