Avanos Kaymakamı Olgun Öner, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Orhan Kekeç, Nevşehir Tarım İl Müdürü Özgür Memiş, Kapadokya Alan Başkanı Birol İnceciköz ve Nevşehir Müze Müdürü Gökhan Maskar'ınde bizzat katıldığı proje çerçevesinde “Paşabağları” Ören Yerine üzüm çubukları dikildi.

Türkiye'nin üzüm diyarı ve her yıl milyonların ziyaret ettiği Kapadokya Paşabağları ören yerlerinde yerli ve yabancı turistler üzüm bağları arasında peribacalarını gezme deneyimi yaşayacaklar.

Kapadokya Alan Başkanlığı, tarih boyunca bölgenin en önemli geçim kaynaklarından olan bağcılığı yeniden canlandırıyor.

Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü'nün yürüttüğü ortak proje kapsamında “Paşabağları'nda yaklaşık 35 dönüm araziye 2 bin 500 üzüm çubukları dikimi hedefleniyor.

Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Orhan Kekeç açıklamasında, “Kapadokya'nın gözbebeği Paşabağları ören yerleri eskilerde üzüm bağlarıydı, bu proje ile inşallah yeniden eski güzel görüntüsüne kavuşacak... Kapadokya'da peribacalarının o doğal jeolojik yapıları arasında yem yeşil üzüm bahçeleri gelen konukları cezbedeceğini düşünüyoruz." dedi.

Kapadokya Alan Başkanı Birol  İnceciköz, “Bölgemize adını veren bağlar, uzun yıllardır bakımsızlıktan harap durumda. Bağcılığı yeniden canlandırmak için harekete geçtik.‘’ dedi.