Kapadokya, 16-18 Ekim 2026 tarihleri arasında dünyanın dört bir yanından gelecek binlerce ultra maraton sporcusunu ağırlayacak. 13. kez düzenlenecek Salomon Cappadocia Ultra Trail’e 90 ülkeden 3 bin 474 sporcu katılacak.

Kapadokya, uluslararası spor organizasyonlarından birine daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin önemli ultra trail organizasyonlarından Salomon Cappadocia Ultra Trail, 16-18 Ekim 2026 tarihlerinde 13. kez düzenlenecek.

Argeus Travel & Events tarafından gerçekleştirilecek organizasyonda bu yıl 90 ülkeden toplam 3 bin 474 sporcu mücadele edecek.

Kapadokya’nın eşsiz coğrafyasında mücadele

Dünyanın farklı ülkelerinden gelecek profesyonel ve amatör sporcular; Kapadokya’nın peri bacaları, vadileri, patikaları ve tarihi rotaları arasında zorlu parkurları tamamlamaya çalışacak.

Organizasyonda 119, 63, 38 ve 14 kilometrelik farklı parkurlar bulunuyor. Sporcular, zorlu parkurlarda fiziksel dayanıklılıklarını test ederken Kapadokya’nın doğal ve kültürel güzelliklerini de yakından görme fırsatı bulacak.

Salomon Cappadocia Ultra Trail, yalnızca bir spor organizasyonu olmanın ötesinde, dünyanın farklı noktalarından gelen sporcular ve outdoor tutkunlarını Kapadokya’da buluşturarak bölgenin spor turizmine de katkı sunuyor.

90 ülkeden sporcu Kapadokya’da buluşacak

Türkiye’nin yanı sıra Avrupa, Asya, Amerika, Afrika ve Okyanusya’dan çok sayıda ülkenin yer alacağı organizasyonda; ABD, Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Japonya, Çin, Avustralya, Kanada, Güney Afrika, Güney Kore, Brezilya, Arjantin, Hindistan ve Meksika gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu 90 ülkeden sporcular yarışacak.

“İyilik Peşinde” koşulacak

Organizasyon kapsamında sosyal sorumluluk çalışmaları da gerçekleştirilecek. Etkinliğin sosyal sorumluluk ortağı Adım Adım aracılığıyla STK’lar için “iyilik peşinde” koşulacak.

Salomon’un isim sponsorluğunda düzenlenen organizasyonda çok sayıda kurum ve kuruluş da sponsor ve destekçi olarak yer alıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kapadokya Alan Başkanlığı, Nevşehir Valiliği, Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ve Türkiye Atletizm Federasyonu’nun katkılarıyla gerçekleştirilecek organizasyon, 16-18 Ekim tarihleri arasında Kapadokya’da spor ve turizm hareketliliği oluşturacak.