Nevşehir’in Göreme beldesinde düzenlenen “Gazze’ye Işık Ol” etkinliğinde vatandaşlar, cep telefonu ışıklarıyla “Free Gaza” yazısı oluşturdu. Gece karanlığında ortaya çıkan görüntülerle Gazze’de yaşananlara dikkat çekilirken, program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla sona erdi.
Nevşehir’in Göreme beldesinde, Gazze halkına destek olmak ve bölgede yaşananlara dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir farkındalık etkinliği düzenlendi. Nevşehir İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen “Gazze’ye Işık Ol” programında vatandaşlar, cep telefonlarının ışıklarıyla Gazze’ye destek mesajı verdi.
Göreme Festival Alanı’nda düzenlenen etkinliğe AFAD, Türk Kızılay ve Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de destek verdi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı programda, ışıklarla oluşturulan görüntüler gece karanlığında dikkat çekti.
Cep Telefonu Işıklarıyla “Free Gaza” Yazdılar
Etkinliğe katılan vatandaşlar, cep telefonlarının ışıklarını açarak alanda “Free Gaza” (Özgür Gazze) yazısını oluşturdu. Programda ayrıca üzerinde zeytin dalı, Filistin bayrağı ve Kudüs betimlemeleri bulunan beyaz güvercin figürü de yer aldı.
Özgürlük ve barış mesajlarının ön plana çıktığı etkinlikte, Kapadokya’dan Gazze’ye dayanışma mesajı gönderildi.
“Sessiz Bir Çığlık Ulaştırmak İstedik”
Nevşehir İHH Başkanı Tuncay Zeyd Sesli, etkinliğin amacının Gazze’de yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek ve dünyaya Kapadokya’dan anlamlı bir mesaj vermek olduğunu belirtti.
Sesli, etkinliğe ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Dünyaya Kapadokya’dan Gazze’nin sıkıntısını, derdini paylaştığımıza dair bir görsel sunmak ama bunu yürüyüşle veya sloganlarıyla değil, sessiz bir çığlık sunma düşüncesiyle gerçekleştirdik. Çünkü dünya bu kadar zulmün karşısında sessiz kaldığı için, arşı alaya bu sessiz çığlığı ulaştırmak için Kapadokya’da böyle bir etkinlik yapmak istedik. Burada herkes etkinliğe destek veriyor ve dünyayı aydınlatan bir fener olma arzusuyla hareket ediyoruz.” dedi.
Program Dualarla Sona Erdi
Göreme Festival Alanı’nda gerçekleştirilen etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua programıyla sona erdi. Programda Halil Arı tarafından Kur’an-ı Kerim okunurken, Baki Öncel tarafından Gazze’de yaşananların sona ermesi, barışın sağlanması ve mazlumların kurtuluşa ermesi için dua edildi.
Kapadokya’nın simge noktalarından Göreme’de düzenlenen etkinlik, cep telefonu ışıklarıyla oluşturulan “Free Gaza” mesajı ve beyaz güvercin figürüyle Gazze’ye yönelik dayanışmanın sembollerinden biri oldu.
Göreme Festival Alanı’nda düzenlenen etkinliğe Göreme Belediyesi, Pasha Balon, AFAD, Türk Kızılay ve Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de destek verdi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı programda, ışıklarla oluşturulan görüntüler gece karanlığında dikkat çekti











