Nevşehir’in Karapınar beldesinde Muharrem ayının manevi atmosferi, düzenlenen aşure ikramı programıyla yaşatıldı. Karapınar Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte, paylaşma ve dayanışma geleneğinin simgesi olan aşure vatandaşlarla buluşturuldu.
Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş öncülüğünde gerçekleştirilen program kapsamında, Karapınar Kasabası Meydanı’nda yaklaşık 600 kişilik aşure hazırlanarak vatandaşlara ikram edildi. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte belde sakinleri aynı sofranın bereketini paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.
Kur’an Kursu Öğrencileri de Unutulmadı
Belediye tarafından düzenlenen program yalnızca meydandaki ikramla sınırlı kalmadı. Karapınar’da faaliyet gösteren kız ve erkek Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler de aşure ikramından faydalandı. Böylece Muharrem ayının paylaşma ve kardeşlik ruhu toplumun her kesimine ulaştırıldı.
Başkan Güneş: "Birlik ve Beraberliğimizi Güçlendiriyoruz"
Etkinlikle ilgili değerlendirmelerde bulunan Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, Muharrem ayının manevi değerlerine vurgu yaparak, bu tür organizasyonların toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğini ifade etti.
Başkan Güneş, paylaşmanın ve yardımlaşmanın önemine dikkat çekerek, vatandaşlarla bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını belirtti. Bu tür sosyal ve kültürel etkinlikleri sürdüreceklerini kaydeden Güneş, birlik ve beraberlik ruhunu yaşatmaya devam edeceklerini söyledi.
Paylaşmanın Bereketi Yaşatıldı
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği aşure programı, sıcak sohbetlerin ve samimi buluşmaların yaşandığı anlamlı bir etkinliğe dönüştü. Katılımcılar, Karapınar Belediyesi’nin bu anlamlı organizasyonundan duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.
Karapınar Belediyesi’nin düzenlediği aşure ikramı, Muharrem ayının manevi iklimine uygun şekilde paylaşma, kardeşlik ve dayanışma duygularını pekiştirirken, asırlardır süregelen aşure geleneğini de bir kez daha yaşatmış oldu.










