Bölgeye özgü olan el dokuması halı ve kilimlere son yıllarda yeniden bir ilginin arttığını belirten kilim ustaları, artan bu ilgiliyi değerlendirmek ve tarihi yeniden canlandırmak için köy köy dolaşarak halı ve kilim topluyor.

Nevsehir'in merkez ilçeye bağlı Göreme kasabasında el dokuması halı ve kilim alım-satımı yapan Baki Konukcu, köylerden temin ettikleri ve bakımını, onarımını yaptığı Anadolu kültürünü yansıtan el dokuması halı ve kilimleri Avrupa’dan gelen müşterilerinin beğenisine sunduğunu söyledi.”

Yıllar içerisinde maneviyatı kadar kıymeti de artan yıpranmış halı ve kilimleri toplayarak müşterilerinin beğenisine sunduklarını belirten Konukcu, "Biz eski el dokuması ve yöresel olan ve hemen hemen her yörenin halı, kilim, seccade, yastık ve diğer el işi olan ürünleri topluyoruz . Şu an köylerde bu halı ve kilimleri dokuyan kimse kalmadı. Biz de zaten daha önceki yıllarda dokunan halı ve kilimleri köylerden değerinde topluyoruz sağlam olanları turizm e yırtık olanları kırlent yaptırıp değerlendiriyoruz. Nevşehir halkımızdan ricamız, elinizdeki halı ve kilimleri değerinde adresinizden istediğiniz yerden gelip alıyoruz il, ilçe, belde yada köy fark etmiyor. Yırtık, güveli, parça olan halı ve kilimlerinizi de alıyoruz. Bir telefon kadar uzağınızdayız 0 545 797 5010