31 Mart Yerel seçimler öncesi Milliyetçi Hareket Partisi’nin Nevşehir merkez, ilçe ve belde Belediye Başkan adaylarının netlik kazanmasının ardından Kapadokya Kültür Merkezi’nde adaylarını tanıttı.

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere Nevşehir’de çok iddialı bir şekilde hazırlanan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), il genelinde ki tüm belediyeliklerin adaylarının netleştirdi.

Tüm belediyelerde aday çıkartan MHP,bu kapsamda Nevşehir Kültür ve Sanat Merkezi’nde Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Kılıç'ın katılımı ile aday tanıtım toplantısı düzenlendi.

Toplantı öncesi Kültür merkezini dolduran yüzlerce MHP'li büyük coşku ile gerçekleştirilen tanıtım toplantısında Başkan adaylarına destek verdiler.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İbrahim Oral hocanın okuduğu Kuranı Kerim tilaveti ile devam eden programın açılış konuşmasını yapan  MHP Nevşehir İl Başkanı Ali Akkoç. yaptığı açıklamasında "Heyecanlıyız mutluyuz umutluyuz.... Allah izin verirse halkımızın teveccühleri ile birlikte 31 Mart akşamı Nevşehir il geneli burçlarına 3 hilali asacağız. Ne Mutlu Türküm diyene" dedi.

Daha sonra konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç; "Nevşehir'e hizmet yolunda çıkmış olduğumuz bu yolda İl Başkanımız, Merkez Başkan adayımız, İlçe ve Belde Başkan adaylarımız, Ülkü ocaklarımız tüm parti teşkilatlarımız hepiniz hoş geldiniz. Öncelikle Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin siz kıymetli Nevşehirli hemşehrilerime selam ve sevgilerini iletmek istiyorum. 31 Mart Yerel seçimleri öncesinde büyük  bir titizlikle belirlediğimiz birbirinden değerli Başkan adaylarımızla sizlerin huzurunuzdayız..." dedi.

31 Mart Yerel Seçimleri için bugünden itibaren hazırmısınız diye seslenen Milletvekili Kılıç; "Nevşehir için üreten çalışan hizmete hazır ve nazır olarak iddialı adaylarımızla bizlerde hazırız. Ayırmadan Ayrışmadan Canla Başla... Gazamız mübarek olsun" dedi.

Milletvekili Kılıç daha sonra sırasıyla Belde, İlçe ve Merkez Belediye Başkan adaylarını teker teker okuyarak shaneye davet etti.

Salonu dolduran coşkulu kalabalık, “ Nevşehir Ovası Bozkurtların Yuvası”, "İşte ordu işte komutan" “ Hareketin Lideri Devlet Bahçeli” gibi sloganlar atarak adaylara destek verdi.

MHP'nin açıkladığı Nevşehir aday listesi şöyle:

MHP Nevşehir Belediye Başkan Adayı: Adnan Doğu

MHP'nin İlçe Belediye Başkan Adayları

Acıgöl Belediye Başkan Adayı: Mehmet Eroğlu,

Avanos Belediye Başkan Adayı: Mustafa Kenan Sarıtaş,

Derinkuyu Belediye Başkan Adayı: Yusuf Gemici,

Gülşehir Belediye Başkanı Adayı: Erkan Çiftçi,

Hacıbektaş Belediye Başkan Adayı: Hulusi Kurt,

Kozaklı Belediye Başkan Adayı: Celalettin Güven,

Ürgüp Belediye Başkan Adayı: Mustafa Öz,

MHP Belde Belediye Başkan adayları

Çalış: Mustafa Demir,

Çat: Zübeyir Kalay,

Göre: İsmail Güzel,

Göreme: Ömer Eren,

Kalaba: Mustafa Köroğlu,

Karapınar: Cafer Soylu,

Kaymaklı: Harun Çekiç,

Kavak: Feridun Bağcı,

Nar: Melike Uçar

Ortahisar: Ali İhsan Özendi,

Özkonak: Mahmut Türkkan,

Tatlarin: Ercan Selvi,

Uçhisar: Abdullah Çamcı

Editör: Fikret Capacı