Kapadokya bölgesinde rehberlik faaliyeti yürüten Nevşehir Rehberler Odası (NERO) Yönetim Kurulu Başkanı Özay Onur, Aksaray protokolüyle değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoglu başkanlığında gerçekleştirilen Güzelyurt Turizm İstişare Toplantısına Nevşehir Rehberler Odası (NERO) Yönetim Kurulu Başkanı Özay Onur ile birlikte, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hakan Kılınçkaya, Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak, Güzelyurt Kaymakamı Can Alperen Taşavlı, Turizm İşletmecisi 22. Dönem Aksaray Milletvekili Ahmet Yaşar, Güzelyurt İlçe Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Ihlara Belediye Başkanı Ahmet Dinç, Selime Belediye Başkanı Levent Çevik katıldı.

Vali Kumbuzoglu, “Tarihi ve tabii güzellikleriyle Aksaray eşsiz bir turizm potansiyeline sahip. Güzelyurt destinasyonunun Kapadokya Turizmine entegrasyonu çok önemli” ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, tüm dünyada ve Türkiye’de rehberlerin çok kıymetli olduğunu ifade ederek; “Turizm rehberleri; birer gönül elçileridir. Tanıtım faaliyetleri için onların bakış açıları her şeyden kıymetlidir. Kapadokya Bölgesinde faaliyet gösteren NERO Başkanı Özay Onur'u Aksaray da ağırlıyor olmak, onlar Aksaray’ın turizm potansiyelini değerlendirmek bizler için çok önemli”dedi.

Toplantıya katılan Nevşehir Rehberler Odası (NERO) Yönetim Kurulu Başkanı Özay Onur, Kapadokya bölgesi rehberleri olarak toplantıya iştirak etmekten dolayı büyük mutluluk duyduk. Özel davetleri ve ev sahipliği için Sayın Valimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu'na teşekkür ediyorum." dedi.