Refika’nın Mutfağı’nın kurucusu, Refika’dan markasının kurucu ortağı ve televizyon programcısı Refika Birgül’ün Nevşehirli olduğunu biliyor muydunuz… 

Nevşehirli olmak ve Nevşehir’e hizmet edebilmek her er kişinin işi olmasa gerek. Memleketine ve insanına layık olmakta herkese nasip olmaz. İşte Nevşehir'in en büyük geleceği ve kaderi olarak gösterilen Nevşehir NEVÜ Üniversitesinin hayaldan hayata geçmesinde maddi ve manevi büyük emeği geçen, İstanbul Nevşehirliler Derneği'nin Onursal Başkanı Nevşehirli Hayırsever İş Adamı Sayın Dr.Doğan Birgül’ün biricik kızı Refika Birgül FİB Haber Merkezinin bu günkü konuğu oldu. 

Nevşehirli hemşehrimiz Ünlü TV şefi Refika Birgül, Hacıbektaş ilçesinde Kaymakamlık tarafından yürütülen proje kapsamında çalışmalarına devam eden "Kadıncık Ana Kadın Kooperatifi'nin ürettiği birbirinden leziz yöresel ürünleri" proğramına taşıdı. 

ARTSIN EKSİLMESİN, TAŞSIN DÖKÜLMESİN!!!

Refika’nın Mutfağında da gündem olan Kadıncık Ana Kadın Kooperatifi ile ilgili ”KADIN VARSA UMUT VARDIR” mesajıyla yapılan açıklamada;

Kadın Girişim Üretim İşletme Kooperatifi! Baba tarafından Nevşehirli biri olarak gurur ve onur duydum... Bizim kadınlar olarak hem birbirimize destek olmamız hem de üretime destek olmamız şart! Bu birbirinden güzel hediyeler, emekler için teşekkür ederim... Yerli Malı Haftasında yerli üretimi desteklemeye devam edeceğiz..." ifadesinde bulundu.

Refika'nın Mutfağı ile ünlenen Refika Birgül'ün yaptığı lezzetlerin tarifi pek çok kişinin mutfağını, sofralarını süslüyor. 

Nevşehirli olması ile gurur duyduğumuz Refika Birgül proğramında bol bol Nevşehir ve Hacıbektaş'tan bahsederken memleketine de selam göndermeyi unutmadı...

Hacıbektaş ilçeKaymakamı Kübra Kurtoğlu; "Uzun bir süredir yoğun emeklerle çalışan kadınlarımızın el emeği göz nuru, tertemiz ürünleri “Refika’nın Mutfağı”nda bu güzel video ile tanıtıldığı için çok gururlu ve onurluyuz.Hem ilçemizin hem de ilçemizin ürünlerinin binlerce kişiye tanıtılmasına vesile olan kooperatifimize, kadınlarımıza sonsuz teşekkür ederiz.

KADIN VARSA UMUT VARDIR!” dedi.

REFİKA BİRGÜL KİMDİR? Refika Birgül, 19 Mayıs 1980'de İstanbul'da dünyaya geldi. Annesi Kıbrıslı, babası Nevşehirli olan Birgül, doktor bir ailenin çocuğu olarak doğdu. İlköğrenimine Yeşilköy'de bulunan Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulu'nda devam eden Birgül, lise eğitimini Robert Koleji'nde tamamladı.

Siz de Refika’nın Yemek Okulu kanalımıza abone olup hayallerinizi, görmek istediklerinizi yorumlara yazarak, bizimle paylaşabilirsiniz.

Mutfağımızda ve Yemek Okulu’muzda neler oluyor daha yakından takip etmek için;


►Facebook: https://www.facebook.com/refikaninmutfagi/
►Instagram: https://www.instagram.com/refikabirgul/
►Twitter: https://twitter.com/refikabirgul

►Mutfağımızda kullandığımız el emeği, göz nuru güzellikler için de: REFİKADAN.COM‘u ziyaret edebilirsiniz!