Türkiye’nin en çok izlenen televizyon programlarından MasterChef Türkiye’nin Ürgüp bölümü çeşitli tartışmalara neden olmuştu.

TV8 ekranlarında büyük beğeniyle izlenen MasterChef Türkiye yarışmasının geçtiğimiz hafta yayımlanan "Ekibimiz Kapadokya'da" Ürgüp 109. Bölümünde Nevşehir’in Ürgüp ilçesinin Kayseri’nin ilçesi gibi gösterilmesi tepkilere neden olmuştu.

Nevşehirli vatandaşlar neden tepki gösterdi?

 Özellikle MasterChef Türkiye yarışmasının 109. Bölümünde ekibin İstanbul-Kayseri arası güzergah olarak gösterilmesi,

 Ürgüp'ten dönüşte tekrar Kayseri havalimanı üzerinden İstanbul a gidiş görüntülerinin yayınlanması,

 Yarışmada Nevşehir kelimesinin tek kelime dahi geçmemesi,

 Kapadokya'nın sanki Kayseri'ymiş algısı ve Ürgüp ilçesinin sanki Nevşehir'in değilde Kayseri'nin bir ilçesiymiş gibi bir algı oluşturduğunu düşünen Nevşehirli vatandaşlarımızdan büyük tepki gelmişti.

Yanlış hesap Nevşehir'den dönermiş...

En son MasterChef Türkiye yarışmasının yeni yayımlanan bugünkü bölümünde, 10 gündür Nevşehir'de bir takım polimiklerin yaşanmasına sebebiyet veren durum düzeltildi. Ve Proğramda Kapadokya bölümüne atıfta bulunarak yarışmanın Jurilerinden Mehmet Yalçınkaya şu açıklamada bulundu: 

MasterChef Türkiye'den PARDON...

Evet geçen hafta Ürgüp'teydik. Ürgüp'e hem Nevşehir'den hemde Kayseri'den uçak var. Uçağımız Kayseri'ye indiği için bazı izleyicilerimiz Ürgüp'ü Kayseri'nin ilçesi sanmışlar. Nevşehirli vatandaşlarımız bizi uyardılar, bu yanlış anlaşılmayı düzeltmek isteriz. Nevşehir Belediye Başkanımız Sayın Rasim Arı ve Nevşehirli izleyicilere selamlarımız iletiyoruz" dedi.

Bu düzeltmenin ardından Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı sosyal medya hesabından; "Anlaştık ➽ @TvMasterchef" paylaşmında bulundu.

İşte önce polimiklere sebebiyet veren o görüntüler ve sonraki videoda da MasterChef Türkiye'nin son bölümünde Nevşehir düzeltmesi;

Ve Düzeltme görüntüleri;