Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) yüzde 40 hibe desteğiyle IPARD II programı kapsamında hayata geçirilmesi planlanan "ÖZDEN BESİ-ET" kesimhane ve et entegre işletmesi'nin temeli atıldı. Sözleşme kapsamında yapılacak olan yatırımın uygun harcama tutarı 7.586.787,06 ₺,TKDK katkısı 3.034.714,81 ₺ olacak.

Temel atma töreni AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Çat Belediye Başkanı İbrahim Ertürk, TKDK İl Koordinatörü Vekili Recai Turan, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, İş İnsanı Tuncer Gök, ÖZDEN Besi firması sahibi Bülent Özden ve oğlu iş insanı Volkan Özden'nin katılımıyla gerçekleştirildi. 

7.586.787,06 milyonluk et kombinasının 3.034.714,81 TL'si AB kaynaklı Kırsal Kalkınma Ajansından...

Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Çat beldesi sınırları içerisinde eski kesimhane yakınında yaptırılacak olan "ÖZDEN BESİ-ET" kesimhane ve et entegre işletmesi tesisinin temeli törenle atıldı.

Temel atma töreninin ardından açıklamada bulunan işletme sahibi Bülent Özden; "Toplam 1825 m2 kapalı alana sahip, tamamen avrupa standartlarında kesimhane ve et entegre tesisimizi 5 ay gibi kısa bir süre içerisinde Nevşehir'imize kazandırmayı planlıyoruz." dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, modern tesisin, gıda alanında gelişmiş ülke standartlarında hizmet verecek olmasının son derece önemli olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

AKParti Neşehir Milletvekili Yücel Menekşe'de; "İş insanı Bülen Özden tarafından, Çat Kasabamızda TKDK projeli %40 Hibe ile 12 milyon TL maliyetli Özden Et Kombine ve Et İşleme Tesisinin temelini attık. Şehrimize hayırlı, İşletme sahibimize bereketli olsun." dedi.